1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

TBMM Başkanlığı’na sunulan Orman Kanunu’nda değişiklik yapan tasarıya göre, dere yataklarının üzerine yapı yapan veya izinsiz kapatan, yeraltı sularına izinsiz besleyen gerçek kişilere 15 bin lira, tüzel kişilere 50 bin lira idari paza cezası uygulanacak.

Bu fiillerin tekrarı halinde ceza 5 kat arttırılacak. Orman Kanunu ile kıyılara ibadethane, düzenlemeyle özel orman alanlarına da inşaat yapılmasının önü açılıyor. Tasarıda yer alan diğer önemli kararlar ise şöyle:

Özel orman alanlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, onaylanan imar planlarına uygun hazırlanan avan veya kentsel tasarım projesine göre inşaat yapılabilecek. Bu alanlarda yapılacak binaların taban alanı toplamı, özel orman alanının yüzde 6’sını, bina yüksekliği ise en düşük zemin kotundan itibaren 9.5 metreyi geçemeyecek.

Ormanlarda fidanlık kurulmasına, define aranmasına, işletilmesinde ağaç kullanılan ocakların açılmasına, balık üretim tesisi kurulmasına 29 yıla kadar izin verilebilecek.

Orman sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle tapuları iptal edilen yerler, öncelikle eski sahiplerine, özel ağaçlandırma veya özel imar ihya çalışmaları için bedelsiz verilebilecek.

Orman Genel Müdürlüğü’nden izin almadan ticari olarak orman bitki türleri tohumluğu üretimi yapanların faaliyetine son verilecek; 33 bin lira idari para cezası kesilecek; ürüne el konulacak; mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne geçecek. İzinli olup da Genel Müdürlük tarafından belirlenmiş esaslara aykırı hareket edenlere 17 bin lira idari para cezası kesilecek.

İhtiyaç duyulması halinde, kıyılarda ibadethane yapılmasına izin verilecek. Kiraya verilen ya da tahsis edilen vakıf taşınmaz malları; yangın, hırsızlık ve doğal afetlere karşı sigortalanacak. Dağıtılan vakıfların hayatta bulunan kurucularının başvurusu üzerine, bin lira ile yeni vakıf kurulabilecek

Hürriyet

Benzer Yazılar

Ağır Çelik Ev Özellikleri ve Fiyatları

Ağır Çelik Ev Özellikleri ve Fiyatları

Ağır çelik ev fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında evin boyutu, tasarımı, kullanılan malzemeler ve inşaat sahasının konumu yer alır. Türkiye’de satışa sunulan standart bir ağır çelik evin fiyatı yaklaşık olarak ………….. (sürekli değiştiği için rakam telaffuz edemiyoruz, firmamız ile irtibata geçebilirsiniz) değişebilir. Ancak, fiyatlar tercih edilen marka, malzeme kalitesi, ek özellikler […]

Kütük Ev Villa Sistemi ile Villa Projeleri

Kütük Ev Villa Sistemi ile Villa Projeleri

KÜTÜK EV SİSTEMİ; – Yüksek teknoloji kullanılarak üretilen kütük ev profilleri beton subasman veya ahşap konstrüksiyon üzerine üst üstte konularak ve özel köşe bağlantı sistemleri ile birbirleri ile bağlanarak duvar oluşturma tekniğine dayanır. – Yatay konulan yuvarlak yada dikdörtgen kesitli ahşap kütüklerle yapılan bu tür yapılar yatay etki görünümündedirler. Gerek yüzey kesitlerde gerekse köşe, kapı […]

“Kendi Evini Villanı Kendin Yap” Sistemi

“Kendi Evini Villanı Kendin Yap” ...

SerMimar İnşaat binasını kat karşılığı yaptırmak istemeyen mülk sahipleri için yepyeni ve güvenilir bir sistem geliştirdi. Küçük inşaat alanları veya hak sahiplerinin fazla olduğu durumlarda bu sistemle çözüm sunuyoruz. Bu sistemde inşaatı yapan sizsiniz. İhtiyacınız olan teknik altyapıyı ve inşaat yönetimini ise biz sağlıyoruz. “Kendi Evini Kendin Yap” sistemi neden avantajlı? Bu sistemde inşaatı siz […]