1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Merhabalar değerli dostlar,

E-VillaProje.Com sitemizde herkesin bütçesine göre sahip olabileceği villa projeleri ve görselleri yanısıra, zaman zaman blog bölümümüzde villa yapımı, müteahhit seçimine ilişkin makaleleler de paylaşmaktayız.

Yaşımız kaç olursa olsun, hepimizin başlıca hayalleri vardır. Bunlardan bir tanesi de müstakil, bahçeli, garajlı ev sahibi olmaktır.

Bu makalemizde villa müteahhit seçimine ilişkin 7 yararlı ipucunu paylaşacağız.

Bir Müteahhitle Çalışmak:
Ünlü Mimar Mühendis Frank Loyd mimar değildi, mühendis de değildi. Ünü tüm dünyada tanınan bu kişi yaptığı projelerle geçmişten günümüze bir ekoldür.

Neden mi? Kendi evini, ŞELALE evini kendisi yapmıştır.

Siz de Frank Loyd Wright Olabilirsiniz.
Belki Frank değilsiniz ve olamayabilirsiniz de. Pek çok kişi kendi evini, villasını yaptırmak korku, telaş, endişedir. Ancak, bu genel algılara rağmen, birçok evini yapan kişiler de mevcuttur.

Müteahhit seçimi ev inşa sürecinde en önemli karardır.

Hızlı seçin, Akıllıca seçin:
Neden müteahhiti hızlıca seçmeniz bir tercih nedeni olabilir? Müteahhit seçimi, arazi seçimi, ev tasarımı ve yazılı şartnamelerde hatalardan kaçınmak için baştan profesyonel rehberlik gerektiği kadar karmaşık olduğunu söylüyorlar.

Müteahhit seçiminde onlarca müteahhit ile görüşmek size zaman kaybından başka bir şey kazandırmayacaktır. Yapım teklifi, malzeme seçimi, proje seçimi, evin özellikleri ve sözleşme en önemli konudur.

Yalnızca fiyata odaklanmak da yanlışlardandır. Müteahhitin konusundaki yetkinlik ve yeterliliği, mesleği ve işindeki itibarı, profesyonelliği, garanti kapsamı ve deneyimi gereklidir.

Burada dikkat etmeniz gereken yedi kriter vardır:

1. Müteahhitin İtibarı
Geniş bir müşteri listesi ile kurulmuş bir müteahhit arayın.

2. Müteahhitin Çalışma Alanı
Evinizi inşa etmek istiyorsanız, olabildiğince yerel müteahhitlerden seçim yapın, yabancı müteahhitlerden kaçının. Konut inşaatı müteahhitin çalışma alanı önemlidir.

Villa, apartman, fabrika müteahhitleri olabileceği gibi, çelik, beton, ahşap üzerine deneyim kazanmış müteahhitlerde bulunmaktadır.

3. Ev – Villa Tipi
Sizin ayırdığınız bütçeye ve zevkinize uygun tasarım tarzı evleri inşa etmiş geniş deneyime sahip bir müteahhitle çalışın.

4. Uygunluk
Bir ev villa yaptıracaksanız, kişisel ve duygusal deneyiminiz önemlidir. Görüştüğünüz müteahhitlerden hangisinde psikolojik olarak rahat hissedeceksiniz o firma ya da kişiyle çalışın.

5. Garanti
Müteahhitin hangi konularda nasıl ve ne kadar süre ile garanti verdiği üzerinde kapsamlı bir yazılı garanti veriyor, öğrenin, sorun.

6. Finansal ve Ekip Yeterliliği
Villa yaptıracağınız müteahhitinizin teknik ve usta kadrosunu sorgulayın. Bu işi yapabilecek finansal yeterliliği olup olmadığını sorun, bu konuda emin olun.

7. Mali Gücü
Müteahhitlikte en önemli konu, yapılacak yapının en uygun maliyette, en doğru ve kaliteli malzemelerle içerisinde yaşayacak kişilere konforu maksimum yaratmaktır.

Ürünlerin garanti süreleri, TSE belgeleri, çalışılan taşeronların, tedarikçilerin garanti sözleşmeleri yeni ev yapımında önem arzetmektedir.

Bu faktörlerin ötesinde, en önemli göz üreticisinin evleri kalitesidir. Maliyet kalitesinin doğrudan bir ölçüsü değildir. Aksine, kaliteli işçilik ile yüklenir uygun ürün ve malzemeleri ile iyi tasarım birleştirilmesi olduğunu. En pahalı penceresi bakmak ya da bir ölçüde daha az pahalı pencere daha iyi performans olmayabilir. Ama bu pencerenin yanlış montaj ne olursa olsun maliyet, kalite azalacak. Genellikle pahalı bitirir ve kullanılan malzemeler uygun  olmaz.

Eğer bir inşaatçı seçmenize yardımcı olacak bir arkadaşınız yoksa, bu konuda yetkin bir danışman bulabilirsiniz.

İdris YAĞMAHAN / 0505 507 04 18

Benzer Yazılar

1 Ekim 2017 Yeni İmar Yönetmeliği Emsal Hesabı

1 Ekim 2017 Yeni İmar Yönetmeliği Emsal Hesab...

Yeni İmar Yönetmeliği Emsal Hesabı 5 Soru 5 Yanıt 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile Yeni İmar Yönetmeliği resmi olarak uygulamaya geçirilecek. Yeni yönetmeliğin uygulamaya geçirilmesi ile beraber yapılacak olan emsal hesaplamaları da değişecek. Peki, yeni imar yönetmeliğine göre emsal hesaplaması nasıl yapılacak? 1. Emsal Nedir? Katlar Alanı Kat Sayısı kelimelerinin ilk harflerinden oluşan bir […]

Akıllı Ev Villa Nedir?

Akıllı Ev Villa Nedir?

Bir ev akıllı sıfatını alabilmesi için, birbiri ile haberleşebilen ve uyum içinde çalışabilen aydınlatmalar, perdeler – panjurlar, televizyonlar, klimalar,müzik sistemleri, vb. gibi tüm elektirikli aletlerin tek bir kumanda ve-veya internet üzerinden kontrol edebilen sisteme sahip olması gerekir. Neden akıllı ev villa? Zaman, tasarruf, güvenlik, konfor ve eğlence noktalarında artıları var. Bu artıları kısa kısa açıklayalım. […]

SerVilla, Çalışmalarına Devam Ediyor…

SerVilla, Çalışmalarına Devam Ediyor…...

Türkiye’de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan ‘hafif çelik konstrüksiyon’ sistemi ile yapılan konutların üreticisi SerVilla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan Türkiye’de hafif çelik villa bilincini oturtmaya ve çelik villayı yaygınlaştırmaya çalışırken bir yandan da yurtdışında villa üretmeye devam ediyor Yarıştığı kulvarda ilk 5 arasında gösterilen SerVilla artık dünyanın birçok ülkesinde aranan bir marka olmuş. […]