1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Marmara Depremi’nin yıldönümünde Türkiye’de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiği kaydedildi.

Depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olan çelik yapının deprem kuşağında yer alan Türkiye’de kullanımının artması gerektiği vurgulandı.

Türkiye’nin hafif çelik sistemle üretilen ilk binasını kuran SerVilla‘nın İcra Kurulu Başkanı Mimar İdris YAĞMAHAN da çelik yapının Türkiye’de yaygınlaşması gerektiğini belirtti. Hafif çelik yapının esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olduğunu ifade eden Mimar İdris YAĞMAHAN, çelik yapıda oturanlara deprem anında dışarı çıkmamalarını önerdiklerini söyledi. Mimar İdris YAĞMAHAN, “Avrupa ve Amerika’da yoğun bir kullanıma sahip olan çelik Türkiye’de 1999 Marmara Depremi’nden sonra daha fazla kullanılmaya başlandı. Ancak hala kullanımı son derece düşük” dedi.

Avrupa ve Amerika’da çelik yapıların kullanım oranının yüzde 40’larda iken Türkiye’de yüzde 0,5 gibi çok küçük bir oranda kaldığını belirten Mimar İdris YAĞMAHAN, bu oranın artması gerektiğinin altını çizdi. Mimar İdris YAĞMAHAN, şöyle devam etti:

“Çelik binaları inşa eden ve tasarlayan teknik kadrolar arttıkça çelik yapılara talep de artacaktır. O nedenle üniversitelerde çelik yapı tasarım ve üretim yöntemlerinin daha fazla işlenmesi gerekiyor. Bizlere de iyi bir yapı inşa edebilmek için tasarım, estetik ve ekonomiklik açısından çeliğin doğru bir yapı malzemesi olduğunu her platformda kullanıcılara anlatmak kalıyor.”

Yağmahan İnşaat Ltd. Şti.
Şile Otoban Üzeri Kirazlıdere Mahallesi Kışla Caddesi Havuz Sokak No: 20 / 8 İlhanlar Plaza Kat: 3 Çekmeköy / İstanbul
0216 614 04 34 – 0505 507 04 18
www.yagmahan.com
www.e-villaproje.com

Benzer Yazılar

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya Yapmamak…

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya...

Villa projelerinde son zamanlarda sıkça sorulan sorular kısmında dikkatimizi çeken bir hususu dile getirmek istiyorum. Ne hikmetse villa projelerinde apartman projelerinden olsa gerek her zaman bodrum kat talebi alıyoruz. Sanıyorum Türk Milleti olarak ihtiyaçtan öte ön yargı olsa gerek. Bu makalemizde asıl amacımız villa projelerinde bodrum kat talebinde bulunan müşterilerimize fikir verebilir, belki bazı müşterilerimiin […]

Prefabrik Yapılar Nerelerde Kullanılır?

Prefabrik Yapılar Nerelerde Kullanılır?

Prefabrik yapılar Türkiye’de ilk olarak depremden sonra yaygınlaşan ev tipi olarak karşımıza çıktı. Daha sonra şantiye alanlarında da kullanılmaya başlayan bu evler giderek yaygınlaşmaya başladı. Günümüzde prefabrik ev düşündüğünüzden çok daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu evler betonarme yapılara göre çok daha uygun fiyatlı olması ve çok kısa sürede inşa edilebilmesi tercih edilme oranını […]

Deprem Riski Çelik Binalara ve Müstakil Ev Villa’ya Talebi Artırdı

Deprem Riski Çelik Binalara ve Müstakil Ev Vi...

İzmir’de, son dönemde yaşanan depremlerin ardından maksimum yutma kapasitesine sahip çelik binalara talep arttı. Özellikle yüksek binalarda daha çok tercih edilen çelik konstrüksiyon, betonarmeye göre pahalı olsa da çok daha uzun ömürlü olması nedeniyle hem yapı firmalarının hem de vatandaşların önceliği oldu. Dünyanın en etkin deprem kuşakları üzerinde yer alan Türkiye’de, son yaşanan Manisa, Elazığ […]