1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Marmara Depremi’nin yıldönümünde Türkiye’de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiği kaydedildi.

Depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olan çelik yapının deprem kuşağında yer alan Türkiye’de kullanımının artması gerektiği vurgulandı.

Türkiye’nin hafif çelik sistemle üretilen ilk binasını kuran SerVilla‘nın İcra Kurulu Başkanı Mimar İdris YAĞMAHAN da çelik yapının Türkiye’de yaygınlaşması gerektiğini belirtti. Hafif çelik yapının esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olduğunu ifade eden Mimar İdris YAĞMAHAN, çelik yapıda oturanlara deprem anında dışarı çıkmamalarını önerdiklerini söyledi. Mimar İdris YAĞMAHAN, “Avrupa ve Amerika’da yoğun bir kullanıma sahip olan çelik Türkiye’de 1999 Marmara Depremi’nden sonra daha fazla kullanılmaya başlandı. Ancak hala kullanımı son derece düşük” dedi.

Avrupa ve Amerika’da çelik yapıların kullanım oranının yüzde 40’larda iken Türkiye’de yüzde 0,5 gibi çok küçük bir oranda kaldığını belirten Mimar İdris YAĞMAHAN, bu oranın artması gerektiğinin altını çizdi. Mimar İdris YAĞMAHAN, şöyle devam etti:

“Çelik binaları inşa eden ve tasarlayan teknik kadrolar arttıkça çelik yapılara talep de artacaktır. O nedenle üniversitelerde çelik yapı tasarım ve üretim yöntemlerinin daha fazla işlenmesi gerekiyor. Bizlere de iyi bir yapı inşa edebilmek için tasarım, estetik ve ekonomiklik açısından çeliğin doğru bir yapı malzemesi olduğunu her platformda kullanıcılara anlatmak kalıyor.”

Yağmahan İnşaat Ltd. Şti.
Şile Otoban Üzeri Kirazlıdere Mahallesi Kışla Caddesi Havuz Sokak No: 20 / 8 İlhanlar Plaza Kat: 3 Çekmeköy / İstanbul
0216 614 04 34 – 0505 507 04 18
www.yagmahan.com
www.e-villaproje.com

Benzer Yazılar

Kerpiç Evler, Yapımı ve Müstakil Ev Projeleri

Kerpiç Evler, Yapımı ve Müstakil Ev Projeleri...

Kerpiç hazırlaması Kerpiç, duvar örmek için kullanılmak üzere tahta kalıplara dökülerek güneşte kurutulmuş balçık. Kerpiç, daha çok köy evlerinin yapımında kullanılır. Hem iktisadi bakımdan ucuz, hem de kışın sıcak tuttuğu için tercih edilir. Bir çeşit pişirilmemiş tuğla gibidir. Kerpiç yapılacak toprak, su ile karıştırılarak içine saman serpilir ve karışım ayakla çiğnenip ezilmek suretiyle çamur haline […]

Tarla Bağ Bahçeye Konut Ev Yapılma Şartları

Tarla Bağ Bahçeye Konut Ev Yapılma Şartları...

Köye Ev Yapılma Şartları Nelerdir Tarla Bağ Bahçeye Konut Yapılma Şartları Bir köye ev yapma koşulları arsanın “Köy Yerleşik Alanı” içerisinde veya dışarısında olması ile farklılaşmaktadır. Her iki alanda da 3194 sayılı İmar Yasası’na bağlı olarak çıkartılan “Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir. Söz konusu […]

Tarlaya Kaç Metrekare Nasıl Prefabrik Çelik Ev Yapılır, İşte Cevaplar

Tarlaya Kaç Metrekare Nasıl Prefabrik Çelik E...

Bugün çok merak edilen,Tarlaya kaç metrekare ev yapılır, tarlaya prefabrik ev yapılır mı gibi sorulara cevap vereceğiz, Herkesin bildiği gibi, İmar Kanunu tarlaların üstündeki konut yada her hangi bir ofis inşaatına müsade etmiyor, Ama sadece belirli sınırlardaki alanlara belirli yapıların inşaatına izin verilebiliyor. Peki bu sınırlar nelerdir ? Tarlalar , İmar Mevzuatında “imarsız arsa” olarak […]