1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

SerVilla Genel Müdürü Mimar İdris YAĞMAHAN, “Klasik bina yöntemlerini terk ederek yüksek güvenlikteki yapılara yönelmeliyiz. Çelik ev bunun için çok önemli bir alternatif” ifadelerin kullandı

SerVilla Genel Müdürü Mimar İdris YAĞMAHAN, Elazığ depreminden çıkartması gereken önemli dersler bulunduğunu belirterek, depreme dayanıklı konutlar için çelik konstrüksiyon ev modelinin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Mimar İdris YAĞMAHAN yaptığı yazılı açıklamada, Malatya’yı da etkileyen Elazığ depreminin yaralarını sarmaya çalışırken Manisa’dan da bir deprem haberinin gelmesinin depreme dayanıklı konuta yönelmenin zorunluluğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Çelik konstrüksiyon yapı sistemiyle üretilen evlerin deprem güvenliğinde yüksek önemli bir yapı modeli olduğuna dikkati çeken Mimar İdris YAĞMAHAN , gelişmiş ülkelerde yaygın olarak tercih edilen çelik ev sisteminin Türkiye’de henüz yeterli ilgiyi görmediğini belirtti.

Mimar İdris YAĞMAHAN, bu durumun yapı modelinin bilinirliğinin az oluşundan kaynaklandığını dile getirerek, çelik yapı sisteminin özellikle yatay mimari konseptinde mahalle kültürüne hitap eden toplu konut projeleri için en uygun ev modeli olduğunu ifade etti.

Mimar İdris YAĞMAHAN, şunları kaydetti:

“Ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini son günlerde art arda yaşadığımız depremlerle yakından görmüş olduk. ‘Deprem değil bina öldürür.’ sözü klasikleşti. Bu doğrultuda sayılı yıllar geçtikçe yapı güvenliği gerileyen klasik bina yöntemlerini terk ederek yüksek güvenlikteki yapılara yönelmeliyiz. Çelik ev bunun için çok önemli bir alternatif.

Çelik yapı çürümeyen, kırılgan olmayan, göçmeyen, esnek özellik gibi çok sayıda öne çıkan üstünlüğüyle yüksek riskli deprem bölgelerinde güvenle tercih edilmesi gereken yapı modelidir. Üstelik üretim süreci ve kurulumu da klasik betonarme yapı modeline göre son derece hızlı ve bütçe olarak da daha ekonomik.”

SerVilla Çelik Ev Villa adıyla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında inşa ettikleri çelik evlerin son derece güvenliği olduğunu bildiren Mimar İdris YAĞMAHAN, konseptin modern konut projeleri için alternatifi oluşturduğunu belirtti.

SerVilla Anahtar Teslim Villa Sistemleri
Şile Otoban Üzeri Kirazlıdere Mahallesi Kışla Caddesi Havuz Sokak No: 20 / 8 İlhanlar Plaza Kat: 3 Çekmeköy / İstanbul
0216 614 04 34 – 0216 614 04 33
0505 507 04 18 (Mimar İdris YAĞMAHAN)

Benzer Yazılar

Taş Duvar Modelleri ve Taş Ev Villa İmalatı 2015

Taş Duvar Modelleri ve Taş Ev Villa İmalatı 2...

Modern yapı sektörü, her geçen yapılan atılımlar eşliğinde çok daha önemli gelişmelere sahne oluyor diye bilmekteyiz. Türkiye’de ev ve ofis tasarımı konusunda yepyeni görsellikler ortaya çıkıyor. İç dekorasyon uzmanları, evlerin içerisinde daha modern ve şık bir görünüm yaratabilmek adına taş duvar görüntüsü yaratmak üzerinde eğilim göstermeye başladılar. Her geçen gün çok daha hızlı bir şekilde […]

Ev Villa Yaptırırken Mortgage Kredisi Kullanmak

Ev Villa Yaptırırken Mortgage Kredisi Kullanm...

Arazi için bir, daimi finansmanı için yapım aşaması için, diğeri: yeni bir ev bir ev inşa etmek, çünkü mevcut ev bir konvansiyonel ipotek yaptırmayı farklı oluşturmak için para bulma, aslında üç kredi ihtiyacı inşa sonra ev. Birçok kredi iki veya hatta tek bir kredi içine bu üç kredi birleştirmek Ama süreç gibi gözükse de gezinmek […]

Sizin İçin En Uygun Villa Projesini Bulun!

Sizin İçin En Uygun Villa Projesini Bulun!

Bir ev inşa, çoğumuz için bir kez-in-a-ömür boyu bir çabadır. Sonuç olarak, doğru ev planı çok önemlidir. Muhtemelen oluşturmak istediğiniz tasarım türünün bazı kabataslak kavramları var. Önemli seçenekler bol bekliyor – oldukça çağdaş, açık sundurma ya da belki bir sunroom daha geleneksel iki katlı karşı tek katlı,. Ancak, birlikte bu fikirleri koyarak ve mükemmel ev […]