1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Villa projelerinde son zamanlarda sıkça sorulan sorular kısmında dikkatimizi çeken bir hususu dile getirmek istiyorum.

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya Yapmamak...

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya Yapmamak...

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya Yapmamak...

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya Yapmamak...

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya Yapmamak...

Villa Müstakil Evlerde Bodrum Kat Yapmak veya Yapmamak...

Ne hikmetse villa projelerinde apartman projelerinden olsa gerek her zaman bodrum kat talebi alıyoruz. Sanıyorum Türk Milleti olarak ihtiyaçtan öte ön yargı olsa gerek.

Bu makalemizde asıl amacımız villa projelerinde bodrum kat talebinde bulunan müşterilerimize fikir verebilir, belki bazı müşterilerimiin aklına farklı fikirler, farklı kıvılcımlar doğurabilir.

Bodrum yapmak konusunda belirleyici öğeler / bileşenler;

1) Villa Projelerinde arsanın zemin yapısı.
Sıvılaşma vb yapı sağlığı açısından risk oluşturabilecek bir durum söz konusu olabilir. Bu durumlarda yer altına ne kadar az inilse o kadar kârdır. Yani bodrum kat yapılmak istenmez.

2) Jeolojik – Jeofizik – Geoteknik Gereksinimler.
İnşaat Mühendisleri, Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri ile Geoteknik alanında yüksek lisans yapmış kişilerce belirlenen Zemin Etüt raporuna göre yapı statiği yorumlama işlemi neticesinde bodrum kat yapılması zorunluluğu sağlam zemini bulmak adına doğru olabilir. Bu durumlarda da bodrum kat bir tercih olmaktan çıkarak zorunluluk haline gelir.

3) Don derinliği.
Örneğin İstanbul geneli için don derinliği ortalama 1 metre kabul edilir. Yani temeli en az 1 metre aşağı indirmek gerekir yer yüzünden.

4) İşveren istek ve talepleri.
Bodrum kat konusunda işveren hazretlerinin sevgili patron ya da patroniçelerinin talepleri de bu konuda belirleyici olacaktır. Yani söz konusu iş – inşaat – yapı artık ne ise eğer yap – sat mantığıyla yapılacaksa bodrum kat bir zorunluluk değilse bodrum inşa etmek ek maliyet getireceğinden konut geliştiriciler için ek masraf olarak görülür. Satılabilir alanlardan görülmez.

5) Otopark sığınak teknik hacimler..
Bodrum katlar bu tür mekanlar için biçilmiş kaftandır. Hatta bazı büyük projelerde 4. bodrum katında kapıcı dairesi çözüldüğüne bile şahit olduğum olmuştur.

6) Dükkan varsa depo yapılmak için güzel bir mekan yaratır bodrum katlar.

Şimdilik ilk bakışta bodrum kat hangi durumlara zorunludur, bodrum kat yapılmazsa ne olur gibi sorulara yanıt veren bu konuyu sonlandırıyorum. Eklemek istedikleriniz için iletişime geçerseniz seviniriz.

İdris YAĞMAHAN / Mimar
0505 507 04 18
0216 614 04 34

https://www.yagmahan.com

Anasayfa


https://www.e-villaproje.com

Benzer Yazılar

Villa Müteahhiti Seçiminde 7 Yararlı İpucu

Villa Müteahhiti Seçiminde 7 Yararlı İpucu...

Merhabalar değerli dostlar, E-VillaProje.Com sitemizde herkesin bütçesine göre sahip olabileceği villa projeleri ve görselleri yanısıra, zaman zaman blog bölümümüzde villa yapımı, müteahhit seçimine ilişkin makaleleler de paylaşmaktayız. Yaşımız kaç olursa olsun, hepimizin başlıca hayalleri vardır. Bunlardan bir tanesi de müstakil, bahçeli, garajlı ev sahibi olmaktır. Bu makalemizde villa müteahhit seçimine ilişkin 7 yararlı ipucunu paylaşacağız. […]

Villa Proje Tasarımı ve İnşaatında Mimarla Çalışmak İçin 7 Neden!

Villa Proje Tasarımı ve İnşaatında Mimarla Ça...

1. MİMAR TASARIM ZORLUKLARINI YARATICI ÇÖZÜMLERLE GİDERECEKTİR. Mimarlar fonksiyonel, estetik alanlar yaratmak için eğitim görürler. Özgün bir tasarım projenize satış değeri katacaktır. 2. BİR MİMAR PROJE SÜRECİ BOYUNCA SİZE REHBERLİK EDECEKTİR. Mimari projeleri diğer disiplinlerle koordine edecektir ve tasarımdan ödün vermeden bunu yapmaya çalışacaktır. 3. PROJENİZİN İZİN SÜRECİNİ YÖNETECEKTİR. Projenizle ilgili tüm resmi kurum izinlerinin […]

Taş Duvar Kaplamaları Sıkça Sorulan Sorular

Taş Duvar Kaplamaları Sıkça Sorulan Sorular...

Taş Duvar Kaplamaları Nem, Rutubet Yapar mı ? Duvar üzerine yapılan taş kaplama ile duvarın hava alması engelleniyorsa; nem, rutubet ya da küflenme kesinlikle yaşanmaz, Taş duvar kaplaması yapılan duvarın tamamen hava alması engellendiğinden güçlü bir izolasyon malzemesi olarak ta kullanılabilir.. Taş Duvar Kaplamalar Yağışlı Hava Koşullarından Etkilenir mi ? Tamamen doğal taşlar ve madeni […]