1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Uluslararası standart ölçülerinde hazırlanan Prefabrik ÇELİK evler, isteğe göre şekil verilebiliyor. İstenildiği zaman sökülüp tekrar kurulabilen bu ev tipleri, ses-ısı izolasyonu, yangın ve depreme dayanıklılığı bakımından betonarme yapılara nazaran daha sağlıklı olduğu biliyor.

Prefabrik ÇELİK Evlerin Avantajları Nelerdir?

1. Her türlü yerleşim ve kullanım amacına isteğe göre uygulanabilir.
2. Kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılır.
3. İstenildiğinde sökülüp yere başka yere montajı yapılabilir.
4. İsteğe göre özel tasarımlar, modern, estetik, yeni projeler üretilebilir.
5. İmalat fabrikalarda yapılıp, montajı kısa sürede yerinde tamamlanıp teslim edilir.
6. Çevreyi kirletmeden, tahribat yapmadan montajı tamamlanır.
7. Vinç gerektirmez, ürünlerimiz hafif Prefabrik ÇELİKe yapılardır.
8. Özel temel gerektirmez, verilen projeye uygun basit grobeton yeterli olur.
9. Dubleks binalarda demirli radye temel hazırlanması yeterlidir.
10. İsteğe göre değişik seçenekli malzemeler kullanılabilir.

Prefabrik ÇELİK Ev Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Prefabrik ÇELİK ev yaptırmak isteyenler tarafından sorulan “İmarı Olmayan Arsaya Prefabrik ÇELİK Yapılır mı?” sorusunun temel noktası, kullanılan malzemelerdir. Betonarme yapılardaki gibi, ağır ve zor olmayan malzemelerin kullanıldığı Prefabrik ÇELİK evlerde, izin durumu da diğer yapılara göre değişiklik göstermektedir. “İmarı Olmayan Arsaya Prefabrik ÇELİK Yapılır mı?” sorusuna cevap vermeden önce, gelin beraber Prefabrik ÇELİK ev yapımında kullanılan malzemeleri öğrenelim.

Çatı ve Tavan: Çatı ve tavan yapımında; çelik yapı, eğimli çatı panelleri ve makaslarla oluşturulan çatı strüktürü, 11 mm’lik OSB panelleriyle kaplanır. Bu malzemelerin rengi ve şekli isteğe göre ayarlanabilir.

Dış Duvarlar: 14cm’lik profillerle oluşturulan paneller, dış duvar kaplamasından kullanılır. 11 mm OSB / 8mm fibercement / 8mm betopan ise dış ve iç yüzeye uygulanır. Yine dış yüzey dekoru için, kullanıcının isteğine göre taş, boya, kabartma gibi uygulamalar yapılır. İç yüzeye 11 mm OSB / 8mm fibercement / 8mm betopan üzerine alçıpan kaplaması yapılır.

İç Duvar: 9cm’lik profillerle oluşturulan paneller, dış duvar kaplamasından kullanılır. 11 mm OSB / 8mm fibercement / 8mm betopan ise dış yüzeye 1. katman olarak, 2. katman olarak ise alçıpan kaplama uygulanır. Ses ve ısı yalıtımı için profil boşluklarına cam yünü yerleştirilen iç duvarlarda, yangına dayanıklı alçıpan levhalar uygulanır. Kullanıcının zevkine göre; duvar kağıdı ya da boya tipi/rengi seçilir.

Döşemeler: 16 mm kalınlıkta OSB veya fibercement ile kaplanan döşemeler, çelik kafes kirişler ile oluşturulur. Ses yutucu şilteler serilir ve bu şiltelerin üzerine, isteğe göre parke ya da halı uygulaması yapılır.

Firmamız çelik kirişler üzerine trapez sac, trapez sacın üzerine hasırlı beton / şap uygulaması yapmaktadır.

Prefabrik ÇELİK Yapımında Çelik Kullanımının Önemi Nedir?

Betonarme yapıdan daha farklı ve daha uygun bir yöntem olan Prefabrik ÇELİK evler, çoğunlukla çelikten yapılmaktadır. Bunun birçok sebebi vardır. Kişinin istediği büyüklükte, istediği şekilde, istediği konumda, istediği zaman yerini değiştirebilecek özellikle olan Prefabrik ÇELİK evler, maliyeti konusunda da diğer yapılara göre uygundur.

Peki neden çelik kullanılır?

Şöyle ki;
1. Çelik paslanmaz.

2. Çelik çevre dostudur.

3. Çelik depreme karşı dayanıklıdır.

4. Çelik yıldırıma karşı tehlike oluşturmaz.

5. Çelik esnek ve kalitelidir.

6. Çelik hızlı bir üründür ve ekonomiktir.

İmarı Olmayan Arsaya Prefabrik ÇELİK Yapılır mı?
Prefabrik ÇELİK ev ile ilgili, kullanıcılarına yetebilecek kadar tanımlamalarımızı yaptığımıza ve ana hatlarıyla bilgi edindiğimize göre gelelim “İmarı Olmayan Arsaya Prefabrik ÇELİK Yapılır mı?” sorusuna…

Öncelikle bazı tanımlamalarla başlayalım!

İmarlı arsa nedir?

İmarlı arsa, üzerine herhangi bir yapının yapılmasına engel teşkil etmeyecek kriterlerde olan toprak parçasıdır. Bu arsa türüne istediğimiz şekilde, izin verildiği emsal değerinde konut ya da ticari yapı yapılabilir. İmarlı arsalar da kendi içinde birden çok türe ayrılmaktadır. Turizm, ticaret ya da konut için farklı imar izinleri aranmaktadır.

İmarsız arsa nedir?

İmarsız arsa, tarla vasfında olan arsa türüdür. Buraya hiçbir şekilde herhangi bir yapı yapılamaz. Ne otel, ne bina, ne müstakil ev, ne de iş yeri… Arsa yatırımcılarının en çok sevdiği ve en büyük kazançların elde edildiği arsa türü olan imarsız arsa, sadece ama sadece ekip biçmeye yaramaktadır.

Yatırım yaparken de gelecekte imar izni alabilecek durumdaki arsalar tercih edilmektedir. İmarlı ve imarsız arsa arasındaki farklar ve özelliklerine diğer haberlerimizden ulaşabilirsiniz.

Peki, İmarsız arsaya Prefabrik ÇELİK yapılır mı?

Betonarme yapılardan çok farkı olarak inşa edilen Prefabrik ÇELİK evler, imarsız arsa üzerine yapılabilir. Fakat bununla alakalı bazı şartlar bulunmaktadır.

-İmarsız arsaya Prefabrik ÇELİK yapmak için, söz konusu arsanın yola cephesi olması gerekmektedir.

-Kadastrol cepheli imarsız arsalarda yüzde 5 imar izni var ve maksimum 250 metrekarelik ev yapma izni verilmektedir.

-İlerleyen sürelerde altyapı sorunu ile karşılaşmamak adına, ev yapılmadan önce tüm altyapı kontrollerinin sağlanması gerekmektedir.

-Arsanın bulunduğu belediyeden, imar durumu dışında ileride yaşanabilecek sorunlara karşı önlem almak adına, arsayı sorgulatmak gerekmektedir.

Prefabrik ÇELİK Ev Yapımının Maliyeti Ne Kadar?

Firmasından, yapılacak yere, şekline, büyüklüğüne, kullanılması istenilen malzemeye göre değişen fiyatlara rağmen, Prefabrik ÇELİK ev yapımının maliyeti ortalama 18 bin TL’den başlar. Dileyen dubleks ya da yatak olarak istediği büyüklükte, arsası da uygunsa yaptırabilir.

Ayrıca Prefabrik ÇELİK ev için anlaşmalı olan bankalardan da konut kredisi çekme imkanı bulunmaktadır.

Prefabrik ÇELİK ev yapan firmalar, fiyatlar, Prefabrik ÇELİK evler ile ilgili olarak bilgiler almak ya da imarlı/imarsız arsa almak istiyorsanız, bu arsalar ile ilgili gerekli araştırmalar ve danışmanlık için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Benzer Yazılar

SerVilla Anahtar Teslim Villa – Çelik Ev Villa Avantajları

SerVilla Anahtar Teslim Villa – Çelik E...

SerVilla Anahtar Teslim Villa – Çelik Ev Villa Avantajları SerVilla Anahtar Teslim Villa – Uygun Fiyatlar Çelik bina ürünlerimiz, konvansiyonel betonarme yapılara kıyasla, hem ön üretimli imalatının mümkün olması hem de sahada hızlı kurulabilirliği sonucu maliyet avantajı sağlamaktadır. Bu maliyet avantajı tüketiciye uygun fiyat olarak yansır. SerVilla Anahtar Teslim Villa – Hızlı Çözümler Teknoloji ağırlıklı […]

Hafif Çelik Ev Villa Sistemleri İle Tanıştınız Mı?

Hafif Çelik Ev Villa Sistemleri İle Tanıştını...

Dünya üzerinde çelik sistemlerin kullanım oranının oldukça yüksek olmasına rağmen 40 yıldır betonarme yapılarla yaşayan ülkemiz içinse hafif çelik sistemler çok yeni. Şu an bu uygulamayı yapan şirketlerin ve bu tip binaları tercih edenlerin sayısı Türkiye’de az ama avantajları düşünüldüğünde geleceği oldukça parlak. Temel atıldıktan sonra şantiye alanında kurulan çelik kafes sistemi, sistemin duvarlardaki tamamlayıcısı […]

Muğla Menteşe Belediyesi Köy Evleri Projesi (Plan ve 3D Görüntüler)

Muğla Menteşe Belediyesi Köy Evleri Projesi (...

Ülkemizin ve Dünya’nın en önemli turizm merkezlerinden birçoğunun bağlı olduğu Muğla ilinin merkez ilçesi olan Menteşe, daha çok Muğla’nın turistik ilçelerine gidilip gelinirken “içinden geçilen bir yerdir” tatilciler için. Geziyi daha çok denizle özdeş tuttuğumuzdan mıdır nedir, deniz kıyısında olmayıp da turist yoğunluğu olan yöremiz pek azdır. Bu, anlaşılabilir bir şey olsa da biz gene […]