1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Merhaba değerli müşteri ve müşteri adaylarımız;

Müşterilerimizden sürekli aynı soruların gelmesi üzerine sizin için araştırma yaptık ve sonuçlarını açıklıyoruz.

Tabi bu konu nereden çıktı diyenler olacaktır, cevabı müşterimizin sorusu üzerine araştırma gereği hissettik.

e-villaproje-17-2014-8

Müşterimizin Sorusu:

Selamlar arsam üzerine 2 katlı ev yapmak istiyorum. 70 Bin Türk Lirası nakit param var, geri kalanı konut kredisi olarak bankadan çekebilir miyim? Şimdiden tşk ederim

Müşterimize Cevap

Merhaba. Konut kredisinden ziyade bu gibi durumlarda bankalar inşaat tamamlama kredisi / tüketici kredisi / ihtiyaç kredisi veriyor. Ayrıca kredi kullanmak istediğiniz bankalar ile görüşmeniz faydalı olacaktır. Bankalar ile ciddi pazarlıklara girmenizi de ayrıca öneririz.

Malumunuz tüketici kredisi / ihtiyaç kredisi gibi kredilerin faiz oranları ciddi anlamda fazla olduğu için bankaların “imarlı arsası” olup, üzerine ev yapmak istedikleri zaman, inşaat ruhsatı ile kat irtifakı oluşması akabinde “konut tamamlama / dekorasyon vb.” isimlerle kredi vermektedirler.

Detaylar için yazının devamını okuyabilirsiniz.

İnşaat kredisi nasıl alınır?

İnşaatı devam eden ancak sermaye nedeni ile tamamlanamayan yapı inşaatları için bankaların “inşaat kredisi” paketleri bulunuyor. Peki, inşaat kredisi nasıl alınır? İnşaat kredisi başvuru koşulları nelerdir?

İnşaat kredisi nasıl alınır?

İnşaatı devam eden ancak sermaye nedeni ile tamamlanamayan yapı inşaatları için bankaların “inşaat kredisi” paketleri bulunuyor. Bu kredi uygulamaları ile inşaatın tamamlanması için gerekli olan kredi tüketiciye veriliyor.

İnşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan krediler olarak nitelendirilen inşaat kredilerinin koşulları da bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.

Örneğin, Halkbankasında maksimum 72 ay kredi vadesi sunulurken; Ziraat Bankası’nda 120 aya kadar vade imkânı bulunuyor. Peki, İnşaat kredisi nasıl alınır? İşte kredi başvuru koşulları..

İnşaat tamamlama kredileri

Halkbank İnşaat Tamamlama Kredisi

Konut edinme ihtiyacı için, kendi başına inşaat yapan ve yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan kredilerdir. Kredi kullanacak müşterinin asıl iş konusunun gayrimenkul inşaatı ve ticareti dışında olması zorunludur.

Satın alınacak konut üzerine birinci dereceden ipotek alınır. (Gerekli durumlarda en az bir kefil istenebilir.)

İnşaatın asgari %70 tamamlanma seviyesinde olması gerekir. Kullandırım tutarı en az 10.000 TL olmak üzere, belirli bir üst limit yoktur.

Maksimum kredi vadesi 72 aydır.

Yıllardır hayalini kurduğunuz evi “kendim yaparım veya yaptırırım” diyorsanız Halkbank destek olmak için yanınızda…
İnşaatınızı yaparken zorlanmayın,  Halkbank’tan destek kredisi alın, yeni evinizde güle güle oturun…

  • Konut edinme ihtiyacı için kendi adına kayıtlı arsası üzerine veya natamam konutunun tamamlamasına yönelik inşaat yapan/yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak, belirli vade ve koşullarda geri ödenmek üzere gerçek kişilere kullandırılan kredilerdir. Kredi kullanacak müşterinin iş konusunun gayrimenkul inşaatı ve ticareti dışında olması zorunludur. 
  • Otorize bir kredi olup, inşaat seviyesinin asgari %70 olması koşuluyla, konutun mevcut tamamlanma seviyesindeki ekspertiz değerinin %80’i ile sınırlı olarak kullandırılmaktadır. 
  • Maksimum kredi vadesi 120 aydır. 

Arsam Var, Üzerine Ev Yapmak İçin Kredi Çekmek İstiyorum!

Yıllık maliyet oranı,faiz,tahsis ücreti, ekspertiz ücreti, ipotek tesis ücreti ve vergileri kapsamaktadır.

Toplam maliyet oranları örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.

Diğer Masraflar; Ekspertiz ücreti 650 TL ve ipotek tesis ücreti 155,76 TL’ dir.

Konut sigortası ve Zorunlu Deprem Sigortası prim tutarları konutun lokasyonu, metrekaresi vb. kriterlere göre değişiklik göstermektedir.

Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve krediyi durdurma hakkını saklı tutar

Ziraat Bankası Konut Tamamlama Kredisi

120 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.

İnşa hâlindeki konutun asgari %70 inşaat seviyesinde olması gerekir.

Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilmekte ve ayrıca şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır.

Kredi vadesi boyunca hayat ve konut sigortası yapılmaktadır.

Vakıfbank Konut Tamamlama Kredisi

İnşaat gerçekleşme seviyeniz % 20 – % 80 aralığında ise kredinizi düşük faizli Bankomat-7/24 Kredisi şeklinde dilimler halinde kullanabilirsiniz.

İnşaatlarınız süresince, kredinizin sadece aylık faizlerini ödeyeceksiniz. İnşaatlarınız tamamlandıktan sonra ise kredi borcunuzu, üyelere pay ederek ferdileştirebilirsiniz.

Üyeleriniz, paylarına düşen kredi borç tutarlarını nakden ya da bankamızdan kullanacakları Konut Finansman Kredisi ile ödeyebilir.

Kredi kullanacak konut yapı kooperatiflerinin özellikleri

Kooperatiflerin ortalama inşaat seviyesi, %20 ile %80 arasında olmalıdır.

Kooperatif Üyeleri Konut Finansmanı kapsamında değerlendirilebilmeleri için gerekli şartları sağlamalıdır.

Kooperatif inşaatları, belediye sınırları içerisinde olmalıdır.
Arsa üzerinde kooperatif adına kat irtifakı tesisi sağlanmış olmalıdır.

*İnşaat kredi koşulları bankalar tarafından değiştirilebilir.

Konuyla ilgili bağlantılar:

Ziraat Bankası
Vakıfbank
Halkbank

Benzer Yazılar

SerVilla; Hafif Çelik Ev ve Villaları 2 Ayda Teslim Ediyor!

SerVilla; Hafif Çelik Ev ve Villaları 2 Ayda ...

SerVilla Çelik Yapı Sistemleri, Hafif Çelik Ev ve Villaları 2 Ayda Teslim Ediyor! Teknolojiyle mimariyi birleştiren SerVilla Çelik Yapı Sistemleri, çok kısa sürede estetik ve depreme dayanıklı yapılar üretiyor. Firma, ortalama 300 metrekarelik bir villanın yapımını 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlıyor Müşterilerin kullanım amaçlarına, kültürel taleplerine, inşaat alanındaki arazi ile doğa koşullarına uygun […]

Villa İnşaatına Başlarken Yapılması Gerekenler

Villa İnşaatına Başlarken Yapılması Gerekenle...

İnşaat prosedürleri, teknik hizmetler ve yapım zinciri detayları İnşaat, baştan sona yüzlerce prosedür gereken bir prosedür ve teknik hizmetler zinciridir.Doğru planlanmayan bir yatırım hedefine ulaşamayabilir. İnşaata başlama aşaması; ” yasa ve yönetmelikler çerçevesinde” ham projeyi bellekte doğru üretme ve yaratacağı katma değerini getireceği artıları, eksileri; inşaata başlamadan ön görebilmektir. Bellekte yaratılan projeyi teknik destek alarak […]

Ahşap Yapıların Avantajları Nelerdir Ahşap Ev Villa

Ahşap Yapıların Avantajları Nelerdir Ahşap Ev...

Son 50-60 yıldır Türkiye’de ahşabın yapılarda kullanılması unutturulmaya çalışılmaktadır. Türkiye’de yapıların %95’i betonarme iken, Almanya’da %23’ü, Fransa’da %17’i betonarme yapılardır. Gelişmiş ülkelerin hiç birinde Türkiye’deki kadar betonlaşma ile karşılaşılmamaktadır. Amerika’da konutların %90’i, Kalifornia’da ise %99’u ahşap malzemeden yapılmıştır. Bir tuğla duvar 250/350 kg/metrekare iken, bir ahşap duvar 25-35 kg/metrekaredir. Ahşap, betonarme yapıya göre on kat […]