1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Çok katlı bir yapının çok kısa bir zamanda tamamlandığı günler artık hayal değil. Çok katlı hafif çelik yapılar ile gözünüz yükseklerde olsun.

hafif-celik-yapi-ile-ev-villalar-sanata-donusuyor

Çevrenizde hafif çelik apartmanlar görmeye hazır olun… Maksimum dört kata kadar yapımı mümkün olan hafif çelik binalar artık kullanılan yeni teknoloji ve tasarımlar sayesinde sekiz kata kadar çıkabiliyor. Bu teknoloji sadece konutlar için değil, okul yapıları, öğrenci yurtları, askeri yapılar, sağlık yapıları vb. gibi birçok kamu binaları için de ideal şartları sağlıyor

Tüm hafif çelik prefabrik yapılar içerisinde sağlamlık ve estetiğin doruğa ulaştığı bu sistem, hızlı ve efektif yatırım geri dönüş süresiyle de diğerlerinden ayrılıyor. Sadece showroom, ofis ve lüks villalar gibi estetiğin ön planda olduğu projeler için değil olağan üstü hal durumları ve kentsel dönüşüm projeleri gibi zamanın kritik önem arz ettiği hallerde de hızlı kurulumu mümkün kılan tasarımı sayesinde ihtiyaç duyulan binalara çok kısa bir sürede kavuşulabiliyor.

Bu yeni teknoloji ile üretilen yapı elementleri %90 geri dönüşümlü olan çelik malzemesi ile yapılıyor. Bu binalar, doğası gereği çevre dostu ve sürdürülebilir mimarlık ürünüdür.

Hafif Çelik Nedir?

Robot teknolojisiyle üretilen galvanizli çelik profillerinin cıvatalı ve bulonlu bağlantılarla birleştirilerek kurulan yapı sistemidir. Sistemin tamamında hafif çelik malzeme kullanılarak çok katlı üretim yapılabilir.

Geniş açıklıklara imkân veren 1 – 4 mm arasındaki sac kalınlığında, 60 – 400 mm profil genişliğinde U, C ve Sigma ++ profillerden oluşan taşıyıcı sistemdir.

Hafif Çelik Projelendirme

Hafif Çelik Duvar Sistemi
Taşıyıcı sistemi galvanizli çelik profil olan duvar panellerinin yüzeyleri şantiye sahasında A1 sınıfı yanmaz 10 mm veya 8 mm Fibercement levhası ile kaplanır.

Hafif Çelik Çatı Sistemİ
Taşıyıcı sistemi galvanizli çelik profil olan çatı konstrüksiyonu, bitüm esaslı kaplama (Shingle) ile kaplanır.

Hafif Çelik Çatı Kaplama Opsiyonları
Boyalı galvanize trapez sac, Sandviç çatı paneli, Bitüm ve metal esaslı kaplama (Ondulin), Metal esaslı kaplama (Metal Kiremit)

Hafif Çelik Yapı Yalıtım
Duvar panel karkaslarında taşyünü ve duvar tipi camyünü yalıtım kullanılır. Çatıda şilte camyünü, taşyünü yalıtım veya sandviç çatı paneli kullanılır.

HAFİF ÇELİK EV VİLLA AVANTAJLARI

Depreme Karşı Dayanıklı
Hafif çelik yapılar, deprem bölgesi olan ülkemizde, depreme karşı gösterdiği yüksek direnç ile en iyi çözümü sunmaktadır.

Hafif çelik binaların beton binalardan 5 kat daha hafif olması, depremin sarsıntısını maksimum düzeyde absorbe etmesini sağlar.

Hafif Çelik yapılar kısa sürede minimum maliyet ile onarılabilirler.

%90 Geri Dönüştürülebilir
Çelik en sürdürülebilir inşaat malzemesidir. Tekrar tekrar geri dönüştürülebilir özelliği ile avantaj sağlarken, gücünden ve dayanıklılığından bir şey kaybetmez.

Rekabetçi Fiyat
Çelik, yüksek kalitede makul fiyat ve kısa sürede kurulum ile hem bütçenize hem de zamanınıza yarar sağlar.

Hızlı ve Kolay Kurulum
Hafif Çelik Yapılar yüksek üretim ve kurulum hızı ile zamandan tasarruf sağlar. Kurulum sürecinin iklim koşullarından bağımsız olarak yürütülebiliyor olması da önemli avantajlarından bir tanesidir.

Esnek Mimari Tasarım
Hafif çelik yapılar, esnek tasarım kriterlerine imkân vermesi sayesinde maksimum konfor koşulları sunuyor.

Yıldırım Riski Taşımaz
Hafif Çelik Yapılar, diğer yapılar gibi yıldırım tehlikesi taşımaz. Onlarca çelik taşıyıcı çatıdan zemine kadar indiğinden, çatıya düşen yıldırım onlarca koldan toprağa verilir, yangın ve patlamalar oluşmaz.

Daha Az Atık
Hafif çelik yapı sistemi ortaya çıkan hurda ve atıkları en aza indirir.

Mimar İdris YAĞMAHAN

Yağmahan İnşaat Ltd. Şti.
Şile Otoban Üzeri Kirazlıdere Mahallesi Kışla Caddesi Havuz Sokak No: 20 / 8 İlhanlar Plaza Kat: 3 Çekmeköy / İstanbul
0216 614 04 34 – 0216 614 04 33 – 0505 507 04 18
www.yagmahan.com
www.e-villaproje.com
www.serprofil.com
www.acikprofil.com

Benzer Yazılar

Ahşap Yapıların Avantajları Nelerdir Ahşap Ev Villa

Ahşap Yapıların Avantajları Nelerdir Ahşap Ev...

Son 50-60 yıldır Türkiye’de ahşabın yapılarda kullanılması unutturulmaya çalışılmaktadır. Türkiye’de yapıların %95’i betonarme iken, Almanya’da %23’ü, Fransa’da %17’i betonarme yapılardır. Gelişmiş ülkelerin hiç birinde Türkiye’deki kadar betonlaşma ile karşılaşılmamaktadır. Amerika’da konutların %90’i, Kalifornia’da ise %99’u ahşap malzemeden yapılmıştır. Bir tuğla duvar 250/350 kg/metrekare iken, bir ahşap duvar 25-35 kg/metrekaredir. Ahşap, betonarme yapıya göre on kat […]

Deprem Riski Çelik Binalara ve Müstakil Ev Villa’ya Talebi Artırdı

Deprem Riski Çelik Binalara ve Müstakil Ev Vi...

İzmir’de, son dönemde yaşanan depremlerin ardından maksimum yutma kapasitesine sahip çelik binalara talep arttı. Özellikle yüksek binalarda daha çok tercih edilen çelik konstrüksiyon, betonarmeye göre pahalı olsa da çok daha uzun ömürlü olması nedeniyle hem yapı firmalarının hem de vatandaşların önceliği oldu. Dünyanın en etkin deprem kuşakları üzerinde yer alan Türkiye’de, son yaşanan Manisa, Elazığ […]

Arsa Üzerine Müstakil Ev Villa Yapmak

Arsa Üzerine Müstakil Ev Villa Yapmak

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. 2013 yılında 200 m2’lik dubleks bir ev yapmanın maliyeti yaklaşık 220 bin TL… İnşaat sektöründeki büyümeyle birlikte ev alacaklar için alternatifler çoğalsa da arsa üzerine ev yapmak hala oldukça cazip. Kuşkusuz hazır eve göre en büyük avantajı, kişiye A’dan Z’ye istediği gibi bir […]