1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Kütük ev satın almak ve yaşamını bu evde sürdürmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor.

Türkiye’de henüz pek yaygın olmasalar da, kütük evler duyup görenlerin hayallerini süslüyor. Kütük ev satın almak ve yaşamını bu evde sürdürmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor.

Kütük ev, en basit tabirle ahşap evdir. Kütük evlerin yapımında kereste halinde bulunan, doğranmamış ağaç kütükleri kullanılır. Bu şekilde modern, konforlu villalardan kulübelere kadar çeşitli yapılar yapılabilir.
Kütük evlerin yapımında kullanılan kütükler ön işlemlerden geçirilmiş (torna,tesviye), eşit boyutlarda hazırlanmış düzgün kütükler olabileceği gibi elle kabukları soyularak hazırlanmış doğal görünümlü kütükler de olabilir.Tercihlere göre değişebilir.

Kütük evler yüzlerce yıldır İskandinavya, Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerinde kullanılmaktadır. 1700′lü yılların başlarında Kuzey Amerika’ya yerleşen İskandinavyalı göçmenler, diğer göçmenler ve yerli Amerikalılar tarafından da kısa sürede benimsenen bu teknolojiyi Amerika’ya da getirmişlerdir.

Kütükler uçları birbirine geçecek şekilde hazırlanarak , lambalı ve zıvanalı olarak monte edilebilir. Bir başka yöntem de kütüklerin çelik vidalar ve sabitleyici bir çelik taşıyıcı pinlerle birbirine sıkıca monte edilebilmektedir. olanak verdiğinden işlenmiş ve önceden hazırlanmış kütükleri tercih eder.

Bunun bir nedeni de işlenmemiş kütüklerin nem oranıdır. Önceden fırınlanıp hazırlanmamış yaş kütükler kurudukça yapıda deformasyonlara ve çatlaklara neden olur. Kütükleri doğal yoldan da kurutmak mümkün. Ancak bu hem aylar sürer, hem de kurutmaya uygun şartlardaki ve nem oranındaki depolama alanı bulmanın zorluğu açısından pek zorlukları vardır.Uygun koşullarda fırınlanmış kütüklerin sağlamlığı artar ve çatlamaz.

Kütük ev alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

1 – Öncelikle görüştüğümüz şirketin profili hakkında bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Firmanın ya da temsil ettiği firmanın bu işi uzun yıllardır yapıyor olması önemli. Çünkü bu, firmanın müşterilerine verdiği ve vereceği teknik hizmetin kalitesinin göstergesi olacaktır.

2 – İkinci adım olarak satış kontratının şartları hakkında bilgi almalısınız. İlk olarak müşteriye verilen sözlü garanti ve vaatlerin kontratta yazılı olup olmadığını araştırmalısınız. Ayrıca ödeyeceğiniz para karşılığında firmanın size hangi malzemeleri ve hizmetleri vereceğini iyice anlamanız gerekli.

3 – Temel malzeme paketinde, bu malzemelerle sağlanan hizmetleri ve fiyatlarını gösteren detaylı bir listenin mevcut olması gerekli.

4 – Firma tarafından sağlanan malzemelerin kalitesi hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

5 – Tabii ki bir kütük evde en önemli malzeme kütüklerdir. Kullanılan ağaç cinsleri, kesimlerinin nasıl gerçekleştirildiği (hazır kesim olup olmadığı, üzerinde tesisat ve çiviler için delikler bulunup bulunmadığı gibi), seçilen ağaç cinsinin özellikleri (çürümeye dayanıklılık, izolasyon, v.b.), en önemlisi de seçilen cinsle diğer cinsler arasında fiyat farkı olup olmadığı hakkında firma tarafından bilgilendirilmelisiniz.

6 – Kütüğün seçiinden sonra bilgi sahibi olmanız gerektiğine inandığımız bir diğer konu, kütüklerin teslimat öncesinde ve sonrasındaki durumu. Kütüklerin kurutulup kurutulmadığı da önemli bir konu. Çünkü bilindiği gibi nem oranı ahşap malzemeler için çok önemli.

7 – Temin edilen temel malzeme paketi ve ekstra malzemeler paketi için birim fiyatlandırılması sunulması “elzem” bir konu. Bu paketlerin neleri kapsadığı ve birim fiyatlarının neler olduğu yapının maliyetini etkileyen önemli faktörlerden.

8 – Malzemelerin nakliyesinin nasıl gerçekleştirildiği, bunun müşteriye ne zaman bildirileceği, malzemenin ne kadar sürede boşaltılacağı ve en önemlisi de nakliyat bedelinin ne olacağı hakkında net bilgiler edinmelisiniz.

9 – Yapılan bina, imal edildiği ülkenin inşaat kodlarına uygun olmalı. Üretici firmanın milli bina kodlarından birini alması gerekiyor.

10 – Üretici firmanın özelliklerinden söz etmeye başlamışken firmanın sunduğu garanti programına da değinmekte fayda var. Tam olarak ne garanti verildiği ve neyin garanti altına alındığı hakkında size doğru ve güvenilir bilgilerin verilmesi gerekiyor.

11 – Üretici firma müşteriyi bilgilendirmek amacıyla inşaat el kitabı ve video gösterimi sunabilecek durumda olmalı. Tabii ki bunların mişteriye yardımcı nitelikte olması ve hiçbir ücrete tabi tutulmadan sunulması gerekiyor.

12 – Firma müşteriye inşaat sırasında teknik yardım sağlıyor mu? Sağlıyorsa bu sözleşmede belirtilmiş mi, teknik yardım sağlayacak kişilerin deneyimleri nedir, bu kişiler inşaat sırasında hangi işlerle uğraşacaklar gibi soruların cevaplarını firmadan alabilmelisiniz.

13 – Firmanın finansman konusunda yardımcı olabilmesi de tabii ki sizin için bir avantajdır. Firmanın bir finans yardım programı olabilir ya da finansman kaynağı bulmanıza yardım edebilir.

14 – Tüm bunlardan sonra sahip olmak istediğiniz evin inşaat ve teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmalısınız. Bir kütük evde sızdırmalık açısından kütük birleşim sistemi önemli bir rol üstlenir. Firma, bunu işlevsel olarak nasıl tasarladığını, diğer firmalarla karşılaştırma ölçütlerini, hava ve su sızıntısı için nasıl önlemler aldığını size açıklamaları.

15 – Son olarak da firmanın size sunduğu tasarım hizmetinin özgün olup olmamasında üstünde durmanız gereken konulardan. Böylece tümüyle size ait olduğunu hissedeceğiniz bir eve sahip olacaksınız.

Benzer Yazılar

Hafif Çelik Ev Villa Sistemleri İle Tanıştınız Mı?

Hafif Çelik Ev Villa Sistemleri İle Tanıştını...

Dünya üzerinde çelik sistemlerin kullanım oranının oldukça yüksek olmasına rağmen 40 yıldır betonarme yapılarla yaşayan ülkemiz içinse hafif çelik sistemler çok yeni. Şu an bu uygulamayı yapan şirketlerin ve bu tip binaları tercih edenlerin sayısı Türkiye’de az ama avantajları düşünüldüğünde geleceği oldukça parlak. Temel atıldıktan sonra şantiye alanında kurulan çelik kafes sistemi, sistemin duvarlardaki tamamlayıcısı […]

2023’te Çelik Ev Üretimi Arttı

2023’te Çelik Ev Üretimi Arttı

Konut ihtiyacını hızlı çözdüğü ve güvenli yapılar oluşturduğu için çelik ev üretimi revaçta. 2023’te artan çelik binaların 2024’te daha da çok kullanılması bekleniyor. Çelik konstrüksiyon hazır yapı sektörü büyüyor. Öncelikle deprem endişesinin getirdiği güvenli konut arayışında konut sahibi olmak isteyenlerin çelik evleri tercih ettikleri görülüyor. Sektör, müşterilerin ihtiyacını hızlı karşılayabilen, kolay iş süreçleriyle yüksek kalitede […]

Köyde Betonarme, Çelik, Ahşap Ev Villa Yapımı

Köyde Betonarme, Çelik, Ahşap Ev Villa Yapımı...

Köyde konut inşaatlarında anlattığımız üzere köyde çelik yapı tarzında ev yapmak içinde aynı prosedürler geçerlidir. Peki nedir bu prosedürler tekrar bir özet geçelim. Köyde yapacağınız arsanın ilk önce İl Özel İdaresine başvuru yaparak İmar Durumu hakkında bilgi almanız gereklidir. İmar durumuna göre arsanız Köy Yerleşim Alanı içerinde ise yapacağınız inşaat “Muhtarlık İznine Tabi” olarak yapılabilecektir. […]