1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Neden Hafif Çelik Ev Villaları Tercih Etmeliyiz?

Neden Hafif Çelik Ev Villaları Tercih Etmeliyiz?

Hafif Çelik Ev Villalar Ekonomiktir

Hafif çelik yapı sistemlerinde ekonomik kavramını bir kaç farklı bakış açısıyla değerlendirmek gerekir. Bunlar uygulama ekonomisi, kullanım ekonomisi ve yüklenici ekonomisi olarak ana başlıklara bölünebilir.

Uygulama ekonomisinde, betonarme sistemlere göre çok daha kısa sürede yapılması nedeniyle iş gücü kayıplarının, iklim koşullarından etkilenmenin ve genel giderlerinde buna oranlar çok düşük olduğu gözlendiğinden ve kullanıcıların konutlarına daha kısa sürede taşınabildiklerinden dolayı kira vb giderlerden daha az etkilenecekler ve bu nedenlerde uygulama sırasında betonarme sisteme göre daha ekonomik olduğunun göstergesidir.

Kullanım maliyetlerinde, betonarme sistemlere göre daha konforlu bakım gerektirmeyen binalar olduğu için kullanım maliyetleri minimum seviyelerdedir. Hafif çelik sistemlerde ısı, ses ve yangın dayanımları betonarme sistemlere göre kalitelidir ve bu kaliteyi artırabilmek daha kolaydır. Bu gibi nedenlerle ısınma ve soğutma işlemler betonarme sistemlere daha kolay olacağından yakıt giderleri de az olacaktır. Bir başa etken de doğal afetler sonrasında betonarme sistemlere göre daha dayanıklı olan hafif çelik yapılarda hasar oranları daha az olacak ve çok küçük onarımlarla bu hasarlar onarılabilir.

Ekonomiyi birde yatırımcı gözüyle incelemek gerekirse, uygulama da elde edilen ekonomiklik ve bunlarla birlikte yatırım maliyetlerinde ki geri dönüşümün inşaat süresiyle aynı oranla kısalacağı için yapılan yatırımlar kısa sürede geri dönecektir. Böylece betonarme binalara göre 4 kat daha hızlı bir döngü oluşacaktır.

Hafif Çelik Ev Villalar Çevrecidir

Hafif çelik yapı sisteminin tamamı fabrika ortamında ön üretimli malzemeler ile yapıldığından, geri dönüşüm malzemeleri ile yapılabilmektedir. Büyüklüğüne göre bir ev için 6-10 arabanın hurdasının geri dönüşümü ile çelik üretilerek taşıyıcı sistem yapılabilir. Bu geri dönüşüm sayesinde azalan hammadde rezervlerinin korunmasını sağlar. Bu konut yıkılmak istenirse çıkan hammadde yine geri dönüşümde kullanılabilir. Aynı büyüklükte yapılan betonarme yapı için kullanılan malzemelerin geri dönüşüm oranlarının çok küçük olduğu gözlemlenmektedir. Betonarme sistemlerin yıkımı sonrasında geri dönüşüme giden malzeme oranı da az olacağından atık alanlarının çoğalmasına neden olacaktır. Konutun ahşap olarak yapılmasının ise yaklaşık olarak 50-80 adet ağacın kesilerek karkas yapımında kullanılacaktır.

Hafif Çelik Ev Villalar Esnektir

Esneklik hafif çelik konut sahiplerinin ayrıcalığıdır. Hızla değişen yaşam standartları ve tarzlarının mekanlarımız ile bütünleşmesi için konut içindeki onarımlar, hafif çelik konut sisteminde kolay, hızlı ve ekonomik olarak yapılabilmektedir. Hafif çelik konutunuzda yıllar sonra yapmak isteyeceğiniz değişiklikler, taşıyıcı olmayan duvarların kaldırılması, odaların tekrar bölümlendirilmesi, kapı ve pencere gibi boşlukların açılması gibi işlemlerin tamamı diğer yapı sistemlerine göre daha hızlı ve ekonomik yaptırmak mümkündür.

Hafif Çelik Ev Villalar Yapım Hızı Yüksektir

Hafif çelik yapı sisteminin tüm elemanları fabrika ortamında üretilerek şantiye sahasına sevki gerçekleştiğinden, herhangi bir üretim yapılmasına gerek kalmaksızın montajı yapılabilir. Betonarmeye göre iki katlı bir binada yaklaşık 4 kat daha hızlı uygulama yapılabilir.

Hafif Çelik Ev Villalar Sağlamdır

Hafif çelik yapı sistemi, betonarme yapı tarzına göre özgül ağırlığının, taşıdığı yüke oranı çok düşük olan bir sistemdir. Çeliğin hafif olması yapının karşılaştığı deprem gibi etkenlerden daha az etkilenmesini sağlar. Çelik; hafif olması, uzama mukavemetinin yüksek olması, yük altında iken davranış biçimleri ve aşırı yüklemede en iyi duruşu gösterdiği için diğer yapı sistemlerinde kullanılan klasik malzemelere göre en sağlam yapı malzemesidir.

Hafif Çelik Ev Villalar Kalitelidir

Hafif çelik yapılar, taşıyıcı sistemden son kat malzemeye kadar tamamı fabrika ortamında ön üretimli malzemeler ile yapıldığından konusu ile ilgili tüm yapı standartlarına uygun olarak üretilir. Standartlara göre üretim yapıldığı için hafif çelik yapı sistemlerinde kullanılan tüm malzemeler kaliteden ödün vermeden üretilir ve kullanılır.

Hafif çelik yapı sistemleri standartlara uygun yapı malzemeleri ile işçiye yorum bırakmayan yapım tekniğinin birleştirilmesi sonucu yapı sistemleri içinde kalitesinden taviz vermeyerek diğer yapı sistemlerine göre her zaman bir adım önde olacaktır.

Hafif Çelik Ev Villalar Denetimi Kolaydır

Hafif çelik yapı sistemleri, şeffaf bir sistem olduğu için diğer üretimler yapılırken gizli, görünmeyen ve ulaşılamayan hiç bir alanın olmaması tüm montaj ve imalatların kolaylıkla denetlenebilir. Bu denetim kolaylığı hata payının minimum seviyelerde olmasını sağlar.

Hafif Çelik Ev Villalar Konforludur

Hafif çelik yapı sistemlerinde; yüksek ısı yalıtımı sayesinde dış hava koşulları ne olursa olsun iç ortam istenilen hava sıcaklığında tutulabilir, yüksek ses yalıtımı sayesinde hem konut içi hem konut dışı seslerin engellenmesini sağlar bu gibi etkenlerin tamamıyla yüksek konfor elde edilmektedir.

Mimar İdris YAĞMAHAN

Yağmahan İnşaat Ltd. Şti.
Şile Otoban Üzeri Kirazlıdere Mahallesi Kışla Caddesi Havuz Sokak No: 20 / 8 İlhanlar Plaza Kat: 3 Çekmeköy / İstanbul
0216 614 04 34 – 0216 614 04 33 – 0505 507 04 18
www.yagmahan.com
www.e-villaproje.com
www.serprofil.com
www.acikprofil.com

Benzer Yazılar

Hafif Çelik Konstrüksiyon Ev Konut Villalar

Hafif Çelik Konstrüksiyon Ev Konut Villalar

HAFİF ÇELİK EVLER ve VİLLALAR Hafif çelik çerçeve ve yapıların inşaatı ve uygulaması, bu alanda 20 yılı aşkın tecrübesiyle firmamızın uzmanlaştığı konudur. 89 mm, 140 mm, genişliğinde ve 0,8 mm’den 2 mm’ye kadar kalınlıklarda birinci sınıf hafif çelik profiller üretiyoruz . Türkiye ve Avrupa’da yapılabilecek her türlü konut için hafif çelik yapılar üretmekteyiz. Yapıların yüksek […]

“Köyde Ev Yapacakların Evi Yapmadan Önce Yapı İzni Alması Zorunlu”

“Köyde Ev Yapacakların Evi Yapmadan Önc...

“Köyde Ev Yapacaklarin Evi Yapmadan Önce Yapı İzni Alması Zorunlu” Köyünde bir ev yaptırma, bir bağ evi, bir yayla evi yapıp kapı numarası almanın 3194 Sayılı İmar Kanunu ile değiştiğini ve bu yasa ile bazı değişikliklerin getirildiğini dile getiren Mimar İdris YAĞMAHAN, birçok vatandaşın bu değişiklikten haberi olmadığını, vatandaşın sıkıntı yaşamaması için gideceği yerleri ve […]

İkiz Villa Ne Demektir, Her Arsaya İkiz Ev Yapılabilir Mi?

İkiz Villa Ne Demektir, Her Arsaya İkiz Ev Ya...

Kısa bir tanımlama yapmak gerekirse ikiz villa aynı parsel üzerine kurulmuş olan bitişik villalardır. İkiz villa ne demek ve nasıl yapılıyor gibi soruların cevabını daha iyi kavramak için imar planlarına bakabilir ve görsellerle tanımları pekiştirebilirsiniz. Bu villaların üç tarafı da açık, bir tarafı birbirine yapışıktır. Müstakil villa ise parsel üzerinde 4 tarafı açık bağımsız olacak […]