1750'den Fazla TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ! Uygulamasını Yaptığımız İşlerde Projelendirme ÜCRETSİZDİR!

Türkiye, yılda 6 milyon ton çelik üretim fazlası olan ve büyük bir kısmı deprem kuşağında bulunan bir ülke. Bu nedenle, deprem riski taşıyan bölgelerde çelik konstrüksiyonlu binaların devlet desteğiyle teşvik edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

SerVilla Çelik Villa sistemleri yönetim kurulu başkanı Mimar İdris YAĞMAHAN, depremin en sık yaşandığı Japonya, ABD ve İran gibi ülkelerde yüksek katlı binaların çelik yapılarla inşa edildiğini belirtti. YAĞMAHAN, Türkiye’de de benzer bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini ifade etti. “Marmara depreminin yıldönümünde, İstanbul için deprem master planlarının açıklandığı bir dönemde, çelik konstrüksiyon kullanımı konusu kamuoyunda tartışılmalıdır,” dedi.

Türkiye’nin çelik mamul üretimi kapasitesinin depreme dayanıklı konut üretimini karşılayabileceğini belirten YAĞMAHAN, “İran gibi ülkeler çelik kullanımı zorunluluğunu benimsemişken, Türkiye’nin bu adımı atmaması anlaşılır değil,” şeklinde konuştu. İstanbul’daki yeniden yapılan çok katlı binalarda çelik kullanımı, hem yapıların dayanıklılığını artıracak hem de demir-çelik sektörünü canlandıracaktır.

Daha Uygun Maliyet ve Dayanıklılık

YAĞMAHAN, çelik konstrüksiyonlu binaların uygun şartlarda ve sıkı denetimle inşa edilmesi durumunda, betonarme yapılara göre daha dayanıklı olduğunu belirtti. Türkiye’de inşaatların genellikle klasik yöntemlerle yapıldığını, bunun sebebinin ise arsaların düzensiz yapısı olduğunu ifade etti. “Arsa düzenlemeleri, eşit geometrik şekillerde projelendirilmeli. Bu, çelik yapılar için maliyet avantajı sağlayacaktır,” dedi.

Deprem riski yüksek bölgelerde, sağlam zemin projeleri ve seri üretim merkezlerinin kurulması gerektiğini belirtti. Bu, çelik konstrüksiyonlu binaların inşaatını daha verimli hale getirecektir.

Mükemmel Mühendislik ve Güvenlik

Çelik yapılar, yüksek şiddetteki depremlere karşı etkili bir koruma sağlar; ancak bu binaların inşası dikkat ve titizlik gerektirir. YAĞMAHAN, “Kusursuz mühendislik denetimi şart,” diyerek, bu kurallara uyulması durumunda en riskli bölgelerde bile insanların huzur içinde yaşayabileceğini söyledi.

Bu önerilerin hayata geçirilmesi, Türkiye’nin deprem güvenliğini artırmak ve inşaat sektörünü canlandırmak adına kritik bir adım olacaktır.

Benzer Yazılar

Neden Doğal Taş ve Ahşap Villaları Tercih Etmelisiniz?

Neden Doğal Taş ve Ahşap Villaları Tercih Etm...

DOĞAL TAŞ EV VİLLA ETKİLEYİCİDİR Doğal taş; özellikleri, cinsine, çeşidine ve onu oluşturan minerallerin bağlanma şekline göre değişiklik gösteren doğal bir üründür. Doğal taş bu özellikleri ile tüm inşaat malzemelerinden farklıdır. Hem doğal taşlarla, hem de diğer pek çok malzeme ile kombine edilebilen benzersiz bir malzemedir. Doğal taş tek tip endüstriyel bir ürün değildir ve […]

Kentsel Dönüşüm Hakkında Sorular ve Cevaplar!

Kentsel Dönüşüm Hakkında Sorular ve Cevaplar!...

1.6306 Sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun temel amacı nedir? Kanun, afet riski altındaki alanlar ile riskli yapıların dönüşümünü sağlayarak, ülke genelinde, sağlıklı, güvenli ve yaşanılabilir çevreler oluşturmak maksadıyla çıkarılmıştır. Afetler neticesinde bir daha can kaybı yaşanmaması ve şehirlerin sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesi hedeflenmiştir. 2.Birinci derece deprem bölgesinde olmayan binalar veya […]

Çelik Konstrüksiyon Ev Nedir? Nasıl Yapılır? Çelik Evler Ne Kadar Dayanıklı?

Çelik Konstrüksiyon Ev Nedir? Nasıl Yapılır? ...

Elazığ depremi sonrası Türkiye yaralarını sarmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çelik konstrüksiyon açıklaması sonrası çelik konstrüksyonun ne olduğu merak ediliyor? Çelik konstrüksiyon evler ne kadar dayanıklı? Ayrıntılar haberimizde… Çelik konstrüksiyon ev nedir? Nasıl yapılır? Çelik evler ne kadar dayanıklı? Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD tarafın yapılan açıklamada, 45 kişinin sağ kurtarıldığı arama […]