1750'den Fazla "TÃœRKÄ°YE'NÄ°N EN GÃœZEL VÄ°LLA MODELLERÄ°" ile Hizmetinizdeyiz!

Tuğla Çeşitleri Hakkında Kısa Bilgiler

Düşey Delikli Tuğlalar: TS EN 771-1 standardına uygun olarak üretilmektedir. Düşey delikli tuğlalar taşıyıcı olan ve taşıyıcı olmayan şeklinde olmak üzere 2 farklı üretime sahiptir. Taşıyıcı düşey delikli tuğlalar (HD) olarak kodlanırken; taşıyıcı olmayan düşey delikli tuğlalar ise (LD) şeklinde kodlanmaktadır. Taşıyıcı olan tuğlalar genellikle yığma duvarlarda kullanılırken, taşıyıcı olmayanlar ise betonarme binaların dış duvarlarında kullanılmaktadır. Dış duvarlarda kullanılan malzemenin yalıtım özelliğine sahip ürünlerden seçildiği görülmektedir. Piyasada 19x19x8,5 cm; 19x19x13,5 cm; 19x19x19 cm; 19x29x13,5 cm olarak kullanıldığı görülmektedir.

Yatay Delikli TuÄŸlalar: TS EN 771-1 standardına uygun olarak üretilmektedir. Betonarme binalarda taşıyıcı özellikte olmayacak ÅŸekilde iç ara bölme duvar yapımında ve dış duvar yapımında kullanılmaktadır. Hafif bir malzeme olduÄŸu için binaya daha az yük verir. Dış duvarlarda 13,5’luk tuÄŸla arasına strafor konulması suretiyle ısı yalıtımı saÄŸlayacak ÅŸekilde kullanıldıklarına sık rastlanmaktadır. Düşey ve yatay delikli tuÄŸlalar aynı zamanda makine tuÄŸlaları olarak da bilinmektedir.

Tuğla ölçüleri tablosunu inceledikten sonra sıklıkla merak edilmekte olan 13,5 tuğla m2’de kaç adet gider, 8,5 tuğla sarfiyatı nedir gibi sorulara yanıt bulunduğunu söyleyebiliriz.