1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Gurbette olsun, sılada olsun köye ev yapmak isteyen bir çok müşterimizin olduğunu biliyoruz.

Köy nüfusuna kayıtlı olan ve köy yerleşim alanı içerisine ev yapmak isteyenler köylülerimize tanınan kolaylıklar olduğunu öncelikle söylemek istiyoruz.

Son zamanlarda yapılan kanun değişiklikleri sonucu köyde ev yapmak için de resmi makamlardan izin alınması zorunluluk haline gelmiştir. Ev yapmak isteyenlere kolaylıklar da söz konusudur. Bu konuda firmamıza gelen duyuruyu sizlere sunmakta fayda görüyoruz.

  1. Köy içi ya da köy dışında yapılacak tüm inşaatlar için ruhsat alınması yasal zorunluluktur.
  2. Kendi köyünüzde, kendiniz oturmak için yapacağınız evin projesi, ücretsiz olarak Özel İdare tarafından size sağlanacaktır.
  3. Bunun için, inşaata başlamadan önce Özel İdare’ye başvurup, işlemlerinizi tamamlayın ki, yapacağınız inşaat kaçak durumuna düşüp yıkılmak, siz de ceza ödemek zorunda kalmayın.
  4. İlçe Özel İdare’leri bu konuda yetkilendirildi. İl Özel İdaresi’ne gelmek zorunda değilsiniz.

Köy içinde konut yaptıracak olan köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan şahısların aşağıdaki belgelerle birlikte İlçe Özel İdaresi’ne başvurmaları gerekmektedir.

  1. Dilekçe
  2. Tapu
  3. Koordinatlı plan örneği (Kadastro müdürlüğünden temin edilecek.)
  4. Nüfus cüzdanı
  5. İkametgah
  6. Yapılacak yapının yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı.

İhtiyaç duyan şahıslara İlçe Özel İdareleri’nce villa ev konut projesi temin edilmektedir. Aynı zamanda firmamız uygulamasını yaptığımız işlerde projeleri ücretsiz vermektedir.

İlçe Özel İdaresi’nden onaylı proje ve izin yazısı alınmasından sonra inşaata başlanması için Köy İhtiyar Heyeti kararı alınması ve alınacak kararın bir örneğinin İlçe Özel İdaresi’ne iletilmesi gerekmektedir.

Köy yerleşim alanında yapılacak her tür ticari amaçlı yapı ve köy yerleşim alanı dışında yapılacak bütün yapılar için İl Özel İdaresi’nden ruhsat alınması zorunlu olup bu tür yapıların muhtarlık izni ile yapılması mümkün değildir.

Köylerde izin alınmaksızın yapılan yapıların muhtarlıkça, İlçe Özel İdareleri’ne bildirilmeleri zorunlu olup buna uymayan muhtarlıklar ve izinsiz inşaat sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacaktır.

Benzer Yazılar

Çelik Villa Fiyatları ve Modelleri Hakkında Genel Bilgilendirme

Çelik Villa Fiyatları ve Modelleri Hakkında G...

Çelik villa, taşıyıcı duvarların çelik profillerden yapıldığı, dikey inşaya uygun, yalıtımlı ve konforlu yaşam sunan yapıdır. Betonarme yapılara oranla daha uzun ömürlü ve kaliteli olan bu yapılar, kolay kurulum imkânına sahiptir. Malzeme masrafından tasarruf sağlar ve atık oranı çok daha düşüktür. Çelik villalar günümüzde lüks dekorasyonu ve sağlam yapısı ile kaliteli yaşamı düşük maliyetlerle inşa […]

Kişisel ve Kurumsal Villa Yatırımcıları İçin

Kişisel ve Kurumsal Villa Yatırımcıları İçin...

Firmamız SerVilla Çelik Villa Sistemleri olarak Türkiye’nin her tarafında firma ve sahıslar için arsaları üzerine anahtar teslim villa proje ve müteahhitliği hizmeti vermektedir. 30 yıllık süredir Konya’da aileden betonarme yapılar ile başlayıp İstanbul’da aile şirketi ve kurumsal firma olarak devam ettiğimiz süreçte yüzlerce referansımız ve ve değişmeyen prensiplerimizle her zaman en iyisi olmak için mücade […]

Akıllı Ev Villa Nedir?

Akıllı Ev Villa Nedir?

Bir ev akıllı sıfatını alabilmesi için, birbiri ile haberleşebilen ve uyum içinde çalışabilen aydınlatmalar, perdeler – panjurlar, televizyonlar, klimalar,müzik sistemleri, vb. gibi tüm elektirikli aletlerin tek bir kumanda ve-veya internet üzerinden kontrol edebilen sisteme sahip olması gerekir. Neden akıllı ev villa? Zaman, tasarruf, güvenlik, konfor ve eğlence noktalarında artıları var. Bu artıları kısa kısa açıklayalım. […]