1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Gurbette olsun, sılada olsun köye ev yapmak isteyen bir çok müşterimizin olduğunu biliyoruz.

Köy nüfusuna kayıtlı olan ve köy yerleşim alanı içerisine ev yapmak isteyenler köylülerimize tanınan kolaylıklar olduğunu öncelikle söylemek istiyoruz.

Son zamanlarda yapılan kanun değişiklikleri sonucu köyde ev yapmak için de resmi makamlardan izin alınması zorunluluk haline gelmiştir. Ev yapmak isteyenlere kolaylıklar da söz konusudur. Bu konuda firmamıza gelen duyuruyu sizlere sunmakta fayda görüyoruz.

  1. Köy içi ya da köy dışında yapılacak tüm inşaatlar için ruhsat alınması yasal zorunluluktur.
  2. Kendi köyünüzde, kendiniz oturmak için yapacağınız evin projesi, ücretsiz olarak Özel İdare tarafından size sağlanacaktır.
  3. Bunun için, inşaata başlamadan önce Özel İdare’ye başvurup, işlemlerinizi tamamlayın ki, yapacağınız inşaat kaçak durumuna düşüp yıkılmak, siz de ceza ödemek zorunda kalmayın.
  4. İlçe Özel İdare’leri bu konuda yetkilendirildi. İl Özel İdaresi’ne gelmek zorunda değilsiniz.

Köy içinde konut yaptıracak olan köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan şahısların aşağıdaki belgelerle birlikte İlçe Özel İdaresi’ne başvurmaları gerekmektedir.

  1. Dilekçe
  2. Tapu
  3. Koordinatlı plan örneği (Kadastro müdürlüğünden temin edilecek.)
  4. Nüfus cüzdanı
  5. İkametgah
  6. Yapılacak yapının yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı.

İhtiyaç duyan şahıslara İlçe Özel İdareleri’nce villa ev konut projesi temin edilmektedir. Aynı zamanda firmamız uygulamasını yaptığımız işlerde projeleri ücretsiz vermektedir.

İlçe Özel İdaresi’nden onaylı proje ve izin yazısı alınmasından sonra inşaata başlanması için Köy İhtiyar Heyeti kararı alınması ve alınacak kararın bir örneğinin İlçe Özel İdaresi’ne iletilmesi gerekmektedir.

Köy yerleşim alanında yapılacak her tür ticari amaçlı yapı ve köy yerleşim alanı dışında yapılacak bütün yapılar için İl Özel İdaresi’nden ruhsat alınması zorunlu olup bu tür yapıların muhtarlık izni ile yapılması mümkün değildir.

Köylerde izin alınmaksızın yapılan yapıların muhtarlıkça, İlçe Özel İdareleri’ne bildirilmeleri zorunlu olup buna uymayan muhtarlıklar ve izinsiz inşaat sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacaktır.

Benzer Yazılar

Depreme Dayanıklı Villa Özellikleri

Depreme Dayanıklı Villa Özellikleri

Türkiye deprem kuşakları üzerinde yer alan ve yüksek risk taşıyan bir konumda bulunması sebebiyle inşa edilen yapıların kesinlikle depreme dayanıklı villa ve evlerin yapılması gerekmektedir. Depreme dayanıklı bu yapılara verilen genel isim sismik tasarımdır. Tüm deprem şartlarına karşı gelişebilecek durumlara yönelik üzerine düşünülerek oluşturulan bu sismik yapılar depremleri hasarsız ve can kaybı olmadan atlatmada etkili […]

5 Adımda Villa Mimari Proje Süreci

5 Adımda Villa Mimari Proje Süreci

5 ADIMDA MİMARİ PROJE SÜRECİ Bir mimari projede süreç nasıl işler? Tasarımlar ortaya çıkana kadar ve tasarım aşamasından sonra proje uygulamaya hazır hale nasıl gelir? Ve nihayetinde görseller ya da çizimler nasıl gelişip inşa edebileceğiniz ve içinde yaşayabileceğiniz bir şey haline gelir? Tüm bu soruların cevaplarını net ve anlaşılır şekilde 5 maddede aşağıda bulabilirsiniz. 1. […]

Köyde İnşaat – Ev Villa Nasıl Yapılır?

Köyde İnşaat – Ev Villa Nasıl Yapılır?...

Köy sınırları içersinde ve köy yerleşik alanı dışında inşaat yapabilmeniz için Ruhsat veya Yapı İzin Belgesi almanız gereklidir. Bu nedenle inşaata başlamadan önce İlgili İl Özel İdaresinden “İmar Durumu” almanız gereklidir. İmar durumu için gerekli belgeler evraklar nelerdir. – İmar durum dilekçesi – Nüfus Cüzdanı fotokopisi – Harita Plan Örneği – Güncel Tapu Kayıt Sureti […]