1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Zaten bir ev veya endüstriyel bina için harika bir projeniz varsa, bir inşaatçı seçmenin zamanı geldi. İyi uzmanlara sahip, doğru bir firmayla çalışmanın sizin için ne kadar önemli olduğunu belirtmeye gerek bile yok. Yaptığınız yatırımın gerçekten iyi olmasını ve gelecek yıllarda size sorun değil fayda getirmesini kesinlikle istiyorsunuz.

İyi bir inşaatçıyı kontrol etmek ve seçmek için çeşitli göstergeler vardır. En önemli ayrıntıları göz önünde bulundurmanıza ve seçim yaparken doğru adımları atmanıza yardımcı olacak aşağıdaki soruları dikkatlice okuyun.

Bir şirket veya ayrı taşeronlar
Öncelikle binanızın her şeyi yapacak tek bir şirket tarafından mı, yoksa çeşitli faaliyetler üzerinde çalışacak ayrı ekipler tarafından mı inşa edilmesini istediğinize karar verirseniz, aramanızı daraltmanız sizin için en kolay olacaktır.

Her şeyi tek firma seçerseniz, tek sefer araştırıp seçersiniz, tek kişiye ulaşıp anlatırsınız, meydana gelen her usulsüzlüğün kimin sorumlu olduğunu bilirsiniz. Ve her şeyden önce, farklı ekiplerin eylemlerini doğru şekilde kontrol edebilmek ve koordine edebilmek için inşaat faaliyetlerinden anlamaya başlamanıza gerek kalmayacak.

Sizin için çalıştığına güvendiğiniz tanıdık ustaların bulunacağı birkaç mürettebatı işe almak cazip ve ucuz bir seçenek gibi görünebilir. Ancak bu seçenek tuzaklarla doludur çünkü koordinasyon son derece zordur ve birçok hata yapmanız muhtemeldir. Eğer buna karar verirseniz sonradan pişman olmamanız için bir inşaat kontrolörlüğü uzmanı tutmanızı öneririz.

İnternet veya arkadaş

İnternette bilgi aramak en kolay ve hızlıdır. Ancak orada okuduklarınıza güvenmeyin, özellikle de çok fazla değilse. “Müşteri yorumlarını” kimin ve neden yazdığını asla bilemezsiniz.

Şirketin hizmetlerini yakın zamanda kullanmış olan arkadaşlarınıza ve tanıdıklarınıza sormak en güvenli yoldur. Size sadece inşaat sürecinin nasıl ilerlediğini değil, yapılan işin uzun ömürlü olup olmadığını da anlatacaklar. Ayrıca projenizi hazırlayan mimarın da fikrini isteyebilirsiniz ; kendisi muhtemelen çeşitli şirketlerin faaliyetlerini yakından biliyordur ve işinize yarayabilir.

Görmek veya dokunmak

Sitelerdeki kapalı nesnelerin fotoğraflarına tamamen güvenmenizi önermiyoruz – gerçek durumunu tam olarak göstermeyebilir, çalınmış veya photoshop ile işlenmiş olabilir. Söz konusu şirket tarafından inşa edilen bir binayı ziyaret etmek en iyisidir. Bu sayede yapının sağlam, ince detaylara sahip ve gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kendi gözlerinizle görebileceksiniz.

Ucuz veya pahalı

Bu konuda muhtemelen öncelikli olarak bütçenizle ilgileneceksiniz. Ancak aldığınız en ucuz teklifi tercih etmemenizi öneririz. Genellikle malzeme veya işçilik kalitesinden ciddi ödünler verilir ve bu, her zaman, istediğinizden çok daha kısa sürede sorunlara neden olur.

Öte yandan, pahalı bir inşaatın kötü yapıldığı da ortaya çıkıyor. Bu nedenle karar verirken fiyatın ana kriteriniz olmamasını öneriyoruz. Şirketin doğru olduğuna ve uygun seviyede faaliyet gösterdiğine ikna olmak çok daha önemli.

Benzer Yazılar

Köyde İnşaat – Ev Villa Nasıl Yapılır?

Köyde İnşaat – Ev Villa Nasıl Yapılır?...

Köy sınırları içersinde ve köy yerleşik alanı dışında inşaat yapabilmeniz için Ruhsat veya Yapı İzin Belgesi almanız gereklidir. Bu nedenle inşaata başlamadan önce İlgili İl Özel İdaresinden “İmar Durumu” almanız gereklidir. İmar durumu için gerekli belgeler evraklar nelerdir. – İmar durum dilekçesi – Nüfus Cüzdanı fotokopisi – Harita Plan Örneği – Güncel Tapu Kayıt Sureti […]

Gazbeton, Ytong ile Betonarme Villa Projeleri

Gazbeton, Ytong ile Betonarme Villa Projeleri

Gazbeton (Ytong) Duvar Ve Yalıtım Bloğu – Ürün Özellikleri Gazbeton (Ytong) YALITKANDIR Gazbeton (Ytong) gözenekli bir dokuya sahiptir, yüksek düzeyde ısı yalıtımı sağlar. Yapıların ısıtma/soğutma, ilk yatırım ve kullanım giderlerinden önemli oranda tasarruf edebilmek, daha geniş kullanım alanları oluşturabilmek için Gazbeton (Ytong) idealdir. Gazbeton (Ytong) HAFİFTİR Gazbeton (Ytong) sağlamlığından ödün vermez, hafifliğiyle binanın toplam ağırlığını […]

Depreme Dayanıklı Villa Özellikleri Nelerdir?

Depreme Dayanıklı Villa Özellikleri Nelerdir?...

Villalar konfor ve lüks odaklı olduğu gibi aynı zamanda deprem gibi doğal afetlere karşı da dayanıklı olmalıdır. Ülkemiz deprem yönetmeliklerine göre bir konutun maksimum kat sayısı, genişliği, taşıma kapasitesi vb. pek çok özelliği bölgelere göre değişmektedir. SerVilla Anahtar Teslim Villa, 2007’dan bu yana geliştirdiği inşaat projelerinde, lüks ve konfor odağının yanı sıra güvenliğe de önem […]