1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Kısa bir tanımlama yapmak gerekirse ikiz villa aynı parsel üzerine kurulmuş olan bitişik villalardır.

İkiz villa ne demek ve nasıl yapılıyor gibi soruların cevabını daha iyi kavramak için imar planlarına bakabilir ve görsellerle tanımları pekiştirebilirsiniz. Bu villaların üç tarafı da açık, bir tarafı birbirine yapışıktır. Müstakil villa ise parsel üzerinde 4 tarafı açık bağımsız olacak şekilde tasarlanmıştır.

Apartman hayatından vazgeçmek istiyorsanız ve geniş bir aileniz varsa siz de ikiz villa satın alarak ya da yaptırarak aradığınız hayata kavuşabilirsiniz. İkiz villaların tek tarafından birleşik olan yapısı istediğiniz gibi araziye konumlandırmanızı sağlayacaktır. İkiz villaların görüntüsünü merak ediyorsanız görsellere ve örnek evlere bakarak çok daha iyi anlayabilirsiniz.

İkiz villa satın alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Müstakil konutlar genellikle şehir merkezinden uzak bir konumda olur. Bu nedenle ulaşım anlamında sorun yaşamayacağınız yerlerde olmalısınız. Sizin için şehir merkezinden uzakta olmak sorun değilse o zaman ikiz villalara bakabilirsiniz. Evinizde en az bir araç olması gerekir. Müstakil villaların bakımıyla bireysel olarak ilgilenmeniz gerekir. Apartman dairesinde yaşamaktan çok daha farklı olan bu durum özellikle ikiz villalar için önemlidir. Çünkü hemen yanınızda yaşayacağınız ev sahipleri ile iyi bir iletişim kurmanız gerekebilir. Bir apartman dairesindeki komşudan çok daha fazla görebileceğiniz özenli davranmanız gerekir. Gürültü, çöplerin atılması, ortak kullanım alanı gibi alanlara titizlikle yaklaşmalı ve aynı özeni komşunuzdan da beklemelisiniz.

İkiz villa ne demek ve nelere dikkat etmek gerekiyor gibi soruların cevaplarından biri de yapım maliyetleridir. Masraflı olabileceği için yapı malzemesine ve bulunduğu konuma dikkat etmeniz gerekir. İkiz villaları genelde büyük aileler de satın alarak yan yana yaşamak isteyebilir. Bahçeli ve kalabalıklardan uzak bir yaşantı sürmek istiyorsanız ikiz villa doğru bir tercih olacaktır. İkiz villalarda havuz ve bahçe gibi alanların nasıl kullanılacağına doğru karar vermeniz önemlidir. Ayrıca imar planında havuzun ve girişlerin nasıl konumlandırılacağı da açıkça belirtilmiş olmalıdır.

Müstakil evde yaşamanın artıları nelerdir?

İkiz villa alacağınız zaman bunun pek çok artısını da beraberinde göreceksiniz. Çocuklu aileler için özgür bir yaşam alanı arayanlar için ikiz villa son derece ideal olacaktır. Ailenizle, çocuklarınızla, kalabalık ailenizle yaşayabileceğiniz rahat bir ev ortamı sunacaktır. Gürültü sıkıntısı olmayan ikiz villalarda bahçe alanına da sahip olacağınız için yeşillik içerisinde huzurla yaşayabileceksiniz. Otopark sorunu da özellikle kalabalık şehirler ve muhitler için önemli bir sorundur. Ancak bir villada yaşarken kendinize ait otopark alanına sahip olacağınız için bu konuda sorun yaşamayacaksınız.

İkiz villa ne demek ve yapım aşamasında nelere dikkat edilmelidir gibi teknik konuları bağlı olduğunuz belediyenin yapı işleri biriminden de öğrenebilir ve bu şekilde imara başlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Kütük Ev Villa Sistemi ile Villa Projeleri

Kütük Ev Villa Sistemi ile Villa Projeleri

KÜTÜK EV SİSTEMİ; – Yüksek teknoloji kullanılarak üretilen kütük ev profilleri beton subasman veya ahşap konstrüksiyon üzerine üst üstte konularak ve özel köşe bağlantı sistemleri ile birbirleri ile bağlanarak duvar oluşturma tekniğine dayanır. – Yatay konulan yuvarlak yada dikdörtgen kesitli ahşap kütüklerle yapılan bu tür yapılar yatay etki görünümündedirler. Gerek yüzey kesitlerde gerekse köşe, kapı […]

“Kendi Evini Villanı Kendin Yap” Sistemi

“Kendi Evini Villanı Kendin Yap” ...

SerMimar İnşaat binasını kat karşılığı yaptırmak istemeyen mülk sahipleri için yepyeni ve güvenilir bir sistem geliştirdi. Küçük inşaat alanları veya hak sahiplerinin fazla olduğu durumlarda bu sistemle çözüm sunuyoruz. Bu sistemde inşaatı yapan sizsiniz. İhtiyacınız olan teknik altyapıyı ve inşaat yönetimini ise biz sağlıyoruz. “Kendi Evini Kendin Yap” sistemi neden avantajlı? Bu sistemde inşaatı siz […]

Hafif Çelik Yapı Nedir, Avantajları ve Üretimi

Hafif Çelik Yapı Nedir, Avantajları ve Üretim...

Hafif Çelik Yapı Hafif çelik yapı sistemi, yapı elemanlarının taşıyıcı nitelikte olduğu,(duvar-döşeme) ve galvanize hafif çelikten soğuk şekillendirme yönetimi ile üretilen bir yapı şeklidir. Hafif çelik yapıların tasarımları tıpkı betonarme binalarda olduğu teknik şartnamelere uygun olarak tasarlanır. Hafif çelik yapılar betonarme yapılara göre daha hafif olduğundan deprem yüklerine çok daha az maruz kalırlar. Hafif çelik […]