1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Bir eve sahip olmak, birçok kişinin hayallerini süsler. Siz de bu hayale sahipseniz ama yeterli birikiminiz yoksa bankalardan kredi çekerek hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eskiden bankalar tüm kredi taleplerine ihtiyaç kredisi doğrultusunda cevap verirken geçmiş zamanda yürürlüğe giren konut kredisi sistemi (Mortgage) ile ev almak isteyenler için kredi almak çok daha kolay hale geldi.

Dilerseniz İMARLI arsanızı ipotek ettirerek banka kredisi oranlarında vade farkı eklenerek firmamıza elden senetle ödemeyi de tercih edebilirsiniz.

Konut Kredisi Almadan Önce Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde ev almak isteyen kişiler, konut kredisi çekerek kira öder gibi mülk sahibi olabilmektedir. Bunun için bankaların belli şartları bulunmakta ve bu şartlar bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Kredi başvurunuzun onay şansını arttırmak istiyorsanız aşağıdaki maddelerden yararlanabilirsiniz.

Kredi notunuzu öğrenin. Bankalar için en önemli detay budur. Kredi notunuz yeterli değilse bankadan konut kredisi alamazsınız.

Konut kredisi faizlerinin ve maliyet oranlarının karşılaştırmasını yapın. Bunlar bankadan bankaya değişir. Faiz oranları karşılaştırması için kullanabileceğiniz birçok uygulama mevcut.

Konut kredisi çekecekseniz kredi tutarının, ev bedelinin en fazla % 80’i olacak şekilde verileceğini bilmeniz gerekiyor. Yani 100 bin TL’lik bir ev için en fazla 80 bin TL kredi çekebilirsiniz. Bazı bankalar, geri kalan tutarı ihtiyaç kredilerinden tahsis ederek size bir teklif sunabilir. Konut alacağınız projenin de eksik kısmı tamamlayacak kredi kampanyası bulunabilir.

Banka tarafından konut kredisine uygun görülmek için satın alacağınız konutun kat mülkiyeti ya da kat irtifaki tapusunun bulunması gerekir.

Kredi miktarınız, gelir seviyenize ve ekspertiz raporunun sonucuna göre belirlenmektedir. Yani evin değerinin fazla olması durumunda yeterli kredi çıkmayabilir.

Peşinatsız Ev Kredisi Nasıl Alınır? Şartlar Neler?
Konut kredisi, evin tüm değerini karşılamaz. Bu nedenle de ev alacakların bir miktar peşinata sahip olması gerekir. Tapu işlemleri sırasında tapu harcı gibi giderler de bulunmaktadır. Bu tür giderleri karşılamak için aşağıdaki yöntemleri izleyebilirsiniz.

  1. Peşinat için ihtiyaç kredisi kullanmak
  2. İpotek göstererek kredi kullanmak
  3. Projelerin peşinat kampanyalarını araştırmak

Ev kredisi kullandıktan sonra peşinat kısmını tamamlamak için ihtiyaç kredisi kullanacaksanız, bunu konut kredisi çekeceğiniz banka ile görüşmeniz yeterli olacaktır.İpotek gösterip kredi kullanmak için kişinin gayrimenkule sahip olması gerekmektedir. Banka mülkü ipotekleyerek size talep ettiğiniz kredi miktarını verir ve böylece gerekli para taksitler halinde geri ödenmek üzere bankadan temin edilir.

Özellikle toplu konut projelerinde zaman zaman peşinat kampanyaları düzenlenir. Bu kampanyaları takip ederek peşinat kısmı hakkında proje sahibi ile bir anlaşma yapabilirsiniz.

Konut Kredisi İşlemleri Nelerdir?

Konut kredisi işlemleri çok basittir. Öncelikle kredi uygunluğunu test etme amacıyla online başvuru yapılabilir. Bankalar online başvuruları hızlıca değerlendirmektedir. Online başvuru onaylandıktan sonra başvurulan kredi şekline göre para hesaba hemen geçebildiği gibi bankalar ihtiyaç sahiplerini şubelerine davet de edebilmektedir.

Nüfus Cüzdanı
İkametgah
Gelir Belgesi
Ancak bazı bankalar sizden ek belgeler talep edebilir. Bankadan bankaya değişebilen bu belgeler hakkında kesin bilgi almak için şubeye gitmeden önce bankanızla iletişime geçebilirsiniz.

SerVilla; Çelik konstrüksiyon villa üretim tecrübesiyle, mimarlık ve mühendislik hizmetlerini de birleştirerek hafif çelik yapılar konusunda kendi tesislerinde üretim yapan sayılı firmalar arasındadır.

Siz de hayalinizdeki yapıyı mimarlarımız ile birebir tasarlamak ve hayalinizi yaşamak için ofisimize davetlisiniz!

SerVilla Çelik Villa Sistemleri

SerVilla Çelik Villa ailesi olarak; 17 yıldır size özel tasarlanan projelerinizi, ekibimizdeki deneyimli mimar ve mühendis arkadaşlarımız ile, yaratıcı, yüksek kalite standartlarında dizayn ederek; son teknoloji bilgisayar destekli Roll-form üretim makinalarımızda; arzu ettiğiniz hafif çelik kalıcı konutları sizlere sunmaktayız.

📌 Kişiye özel mimari tasarım
📌 Türkiye’nin her yerine montaj hizmeti
📌 Hızlı kurulum
📌 İleri kaba teslimden > Anahtar Teslime kadar teslim seçenekleri
📌 Roll Form makinesinde perçinli/vidalı sistem üretim

📞 İletişim:
+90 (216) 614 04 34 (pbx)
+90 (505) 507 04 18 (Mobil + Whatsapp)
+90 (532) 237 04 56 (Mobil + Whatsapp)

📌 Ofis Adres:
Bağlarbaşı M. Bağdat C. No: 412 Kat: 3 D: 5 Maltepe / İstanbul
(Maltepe Bölge Hastahanesi Karşısındayız)

📩 info@servilla.net
📩 sermimar@sermimar.net
🌐 www.e-villaproje.com

#çelikev #çelik #hafifçelik #hafifçelikkonut #çelikkonstrüksiyon #prefabrikev #prefabrikvilla #çelikvilla #celikvilla #hafifcelik #servillacelik #servillasteel #servillaçelik #hobievleri #villamodelleri #modernvilla #modernevler #mustakilev #modernvillamodelleri #celikvillamodelleri #hobibahcesi #hafifcelikyapı #architecture #mimari #architectural #çelikevmodelleri #tasarımevler

Benzer Yazılar

“Villa Mimari Proje” Nedir? Villa Projeleri Kapsamı

“Villa Mimari Proje” Nedir? Villa...

Villa mimari projesi, bir villa yapısının tüm mimari detaylarının ve özelliklerinin tasarlandığı planlama belgesidir. Bu proje, villanın inşaat aşamasının yönetilmesine, malzemelerin ve işçiliğin seçimine, bütçenin yönetimine ve son ürünün villanın tasarlanmış haline uygunluğunun kontrol edilmesine yardımcı olur. Villa mimari projelerinde, çizimler ve teknik özellikler, iç ve dış mekanların detaylı tanımlamaları, malzemelerin ve renk paletlerinin belirlenmesi, […]

Organik Kerpiç Ev Yapımı (Eski ve Yeni Usül)

Organik Kerpiç Ev Yapımı (Eski ve Yeni Usül)...

Kerpiç Evler kış aylarında sıcak yaz aylarında evin içini serin tutar.Duvarlar hava aldığı için nemsiz bir hava olduğundan son derecede sağlıklıdır. Tabiki bu evler bir nevi organik malzemelerle üretildiği için içinde yaşayanlara kullanımda büyük rahatlıklar sunuyor.Organik lifsel bitki artıklarının katılması ile dengeli, homojen kuruma sağlanır, büzülme ve çatlama azalır, dayanım artar. Anadolu da eskiden beri […]

Köy Sınırları İçerisine Müstakil Villa Yapmak!

Köy Sınırları İçerisine Müstakil Villa Yapmak...

Köy Yerleşik Alanlarında Uygulanacak Yapılaşma Esasları Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile müştemilat binaları yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabi değildir. Ancak, yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü alınmasından sonra, muhtarlıkça izin […]