1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

İster bir Çelik Villa yapın isteseniz betonarme bir yapı inşaa edin, tüm yapılar için yetkili mercilerden ruhsat almanız gerekmektedir. Bu izinler büyük şehirlere bağlı yerlerde Belediyelerden, diğer kırsal bölgelerde ise İl Özel İdarelerinden alınmaktadır.

Bu izinler için imar kanununun 20. maddesine göre bazı belgeler hazırlanması gerekmektedir. Bu belgeler kabaca şöyledir.

  • İmar durumunu gösterir belge
  • Yapılacak yerin tapusu
  • Harita Plan örneği
  • Hafif çelik yapının projesi
  • Hafif çelik yapınını elektrik ve sıhhi tesisat projeleri

(Bu projelerin desteği SerVilla ÇELİK tarafından verilmektedir ancak yapılacak yerdeki odaya bağlı mimar – mühendis tarafından onaylanması gerekmektedir.)

Bu belgeler eşliğinde yetikili merciler müşterilerimize geçici müteahhitlik belgesi vermekteler ve bu izin ile tüm işlemlerinizi yapabilmektesiniz.

Çelik yapıların ruhsat maliyetleri ise her bölgede farklılık göstermektedir. Bu konuda detaylı bilgiye ancak o bölgedeki yetkili mercilerden ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

SerVilla’dan Deprem ve Afetlere Alternatif Ev Önerisi

SerVilla’dan Deprem ve Afetlere Alterna...

SerVilla’dan Deprem ve Afetlere Alternatif Ev Önerisi SerVilla firma sahibi Mimar İdris YAĞMAHAN, “Deprem kuşağında yer alan ülkemizde güvenli mesken alternatifi oluşturma adına köylerde ikinci bir ev hazırlanılmalı” dedi SerVilla firma sahibi Mimar İdris YAĞMAHAN, deprem kuşağında yer alan Türkiye’de güvenli mesken alternatifi oluşturma adına köylerde ikinci bir ev hazırlama önerisinde bulundu. Mimar İdris YAĞMAHAN, […]

Arsa Üzerine Müstakil Ev Villa Yapmak

Arsa Üzerine Müstakil Ev Villa Yapmak

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. 2013 yılında 200 m2’lik dubleks bir ev yapmanın maliyeti yaklaşık 220 bin TL… İnşaat sektöründeki büyümeyle birlikte ev alacaklar için alternatifler çoğalsa da arsa üzerine ev yapmak hala oldukça cazip. Kuşkusuz hazır eve göre en büyük avantajı, kişiye A’dan Z’ye istediği gibi bir […]

Köy Sınırları İçerisine Müstakil Villa Yapmak!

Köy Sınırları İçerisine Müstakil Villa Yapmak...

Köy Yerleşik Alanlarında Uygulanacak Yapılaşma Esasları Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile müştemilat binaları yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabi değildir. Ancak, yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü alınmasından sonra, muhtarlıkça izin […]