1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Arsa almayı düşünen ziyaretçilerimiz için küçük bir takip listesi hazırlamayı düşündük.

Titiz bir ön denetim, size satılık arsa ararken adımlarınızı gönül rahatlığıyla atabilme imkanı verecektir:

• Bir arazinin arsa olarak kullanılabilmesi için belediyelerin hazırladıkları imar uygulaması alanına dahil edilmiş olması gerekir.

• Arsanızı yaşam alanı mı, ticari alan ya da tarım alanı mı olarak kullanacaksınız, yoksa yatırım amaçlı bir alım yapmak mı istiyorsunuz? Seçimlerinizi önceden net olarak belirlemeli ve bu seçimleriniz doğrultusunda bir yol izlemelisiniz.

• Fiyatlandırma ölçütünü belirleyen en önemli kriter arsanın imar durumudur. Arsa değeri, kaç kat imarlı olduğu, ticari mi yoksa konut imarlı mı olduğu gibi çeşitli vasıf ve niteliklere bağlıdır ve tüm bu bilgiler arsanın imar durumunu gösteren belgede bulunur.

• Tapunun kime ait olduğunu bilmeden kesinlikle arsa satın almamalısınız.

• İlgilendiğiniz arsa ağaçlık bir bölgedeyse, belediyeden edindiğiniz bilgiyle yetinmemenizi, arsanın bulunduğu arazinin orman alanı statüsünde olup olmadığını Orman Müdürlüğüne başvurarak öğrenmenizi tavsiye ederiz. Aynı risk, bölgenin hazine arazisi olabileceği, tarihi sit alanı olarak ayrılmış olabileceği olasılıkları yolunda da geçerlidir. Bu bilgiler belediyenin elinde bulunmayabilir ve tapuya şerh düşülmemiş olabilir.

• Zeminin yapılaşmaya uygunluğu ekonomik açıdan önem taşıdığı gibi, kaygan zeminin bina yapımına elvermemesi de olasıdır. Zemin kayalık ise bu -depreme dayanıklılık açısından artı puan olmakla birlikte- kazı maliyetleri yoluyla ekonomik yük getirebilir.

• İlgilendiğiniz arsanın değerini komşu arsaların halihazırdaki değerleriyle karşılaştırmayı ihmal etmeyin. Arsalar konusunda uzman bir kişinin görüşleri de size bu yolda büyük fayda sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

Kütük Ev Villa Alırken Dikkat Edin Lütfen!

Kütük Ev Villa Alırken Dikkat Edin Lütfen!...

Kütük ev satın almak ve yaşamını bu evde sürdürmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Türkiye’de henüz pek yaygın olmasalar da, kütük evler duyup görenlerin hayallerini süslüyor. Kütük ev satın almak ve yaşamını bu evde sürdürmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. Kütük ev, en basit tabirle ahşap evdir. Kütük evlerin yapımında kereste halinde bulunan, doğranmamış ağaç […]

Ev Villa Yaptırırken En Fazla Nasıl Kazanırsınız?

Ev Villa Yaptırırken En Fazla Nasıl Kazanırsı...

Hiç kimse bir ev inşa zaman gereğinden fazla ödemek istiyor. Ama sadece uzmanlar, inşaat para kazanmak için nasıl doğru biliyor musun? İlle. Burada istediğiniz ev ödün vermeden, akıl içinde bina bütçesinin tutmaya yardımcı olabilir 15 İpuçları vardır. 1. Iki küçük sürü bölünebilir bir arkadaş veya aile üyesi olan büyük bir sürü al. En çekici özelliklerinden […]

Prefabrik Yapılar Nerelerde Kullanılır?

Prefabrik Yapılar Nerelerde Kullanılır?

Prefabrik yapılar Türkiye’de ilk olarak depremden sonra yaygınlaşan ev tipi olarak karşımıza çıktı. Daha sonra şantiye alanlarında da kullanılmaya başlayan bu evler giderek yaygınlaşmaya başladı. Günümüzde prefabrik ev düşündüğünüzden çok daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu evler betonarme yapılara göre çok daha uygun fiyatlı olması ve çok kısa sürede inşa edilebilmesi tercih edilme oranını […]