1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Modern yapı sektörü, her geçen yapılan atılımlar eşliğinde çok daha önemli gelişmelere sahne oluyor diye bilmekteyiz. Türkiye’de ev ve ofis tasarımı konusunda yepyeni görsellikler ortaya çıkıyor. İç dekorasyon uzmanları, evlerin içerisinde daha modern ve şık bir görünüm yaratabilmek adına taş duvar görüntüsü yaratmak üzerinde eğilim göstermeye başladılar.

tas-duvar-fiyatlari-tas-duvar-orme-tas-duvar-yapimi-tas-duvar-ustasi-tas-duvar-ornekleri-tas-duvar-modelleri-1

tas-duvar-orme-degisik-moloz-tas-duvar-orguleri

Her geçen gün çok daha hızlı bir şekilde gelişen yapı teknolojileri, görsel anlamda mimarların da yaratıcılıkları birleştirilerek önemli bir noktaya geldi diyebiliyoruz. Taş duvar, ev içerisinde modern bir görüntü sunduğu gibi binaların dış yüzeylerinde de çok önemli bir görüntü kalitesi sunuyor. Taş, ilkçağ uygarlıklarından beri en önemli işleme elementlerinden birisi olarak dikkatleri çekiyor ve günümüz yapı sektörü bu imkanları en iyi şekilde değerlendiriyor. Taş duvarlar, birçok farklı alanda birçok farklı modeli ile kullanılabilmektedir ve bu neden dolayısı ile mimarların da en çok tercih ettikleri türlerden birisi olarak dikkatleri çeker.

tas-duvar-orme-ince-yonu-tas-duvar-orgusu

Taş Duvar Tipleri

İç ya da dış dekorasyon için kullanılabilecek birçok farklı taş duvar modeli bulunmaktadır. Bu modeller, renk ve görüntü açısından birçok farklı seçeneği sizlere sunar ve önemli sonuçları beraberinde getirir diyebiliyoruz. Şuan kullanılan 4 ayrı çeşit taş duvar modeli bulunmaktadır. Bu modeller;

  1. Moloz Taş Duvarlar
  2. Kaba Yonu Taş Duvarlar
  3. İnce Yonu Taş Duvarlar
  4. Kesme Taş Duvarlar

olarak sınıflandırılmaktadır.

tas-duvar-orme-perspektif-gorunus

Sırası ile bu taş duvar modellerinin özelliklerini çok daha yakından inceleyerek fikir edinmek istiyoruz.

1-) Moloz Taş Duvarlar: Taş ocakları bünyesinde çıkarılan taşların hiçbir tepkimeye ve değişikliğe uğratılmadan kullanılarak örülen duvar türlerine bizler “Moloz Taş Duvarlar” diyebilmekteyiz. Adından da anlaşılacağı üzere moloz taş parçacıkları kullanılarak örülen bir duvar modeli olarak dikkatleri çekiyor. Moloz taş duvarlar kendi içerisinde;

• Harçlı Moloz Taş Duvar
• Harçsız Moloz Taş Duvar

olarak iki ayrı seçenek altında incelenebilmektedir.

Tercihe göre iki farklı seçeneğin de yaygın olarak kullanıldığını söyleyebilmekteyiz.

2-) Kaba Yonu Taş Duvarlar: Yüzey üzerine sıvama işlemi uygulanmayacak olan çevre ve istinat duvar örme işlemleri için özellikle tercih edilen türlerden birisi olarak kullanılır. Yapısı itibari ile son derece dayanıklı duvar türlerinden birisi durumundadır.

3-) İnce Yonu Taş Duvarlar: Estetik açıdan en etkili taş duvar tiplerinden birisi olarak nitelendirilebilir. İşçilik anlamında son derece zahmet ve maliyetli olan bu duvar tipi, genellikle binalar için dış kaplama seçeneği olarak kullanıldığından dolayı popüler bir duvar tipidir.

4-) Kesme Taş Duvarlar: Yapı alanına göre incelendiği zaman kesim işlemine uğratılan taşlar ile bir ölçü çerçevesinde uygulanan taş duvar tiplerinden birisi olarak dikkatleri çekmektedir. İki farklı uygulanış biçimi vardır.

Kesme Blok Taş Duvarlar: Nadir olarak gördüğümüz ve aynı zamanda işçiliği son derece pahalı olan, kalınlık anlamında 1 cm’den daha ince olan kesme taş duvar tipidir.

Kesme Blok Kaplama Taş Duvarlar: Kargir duvar üzerine örülen bir taş duvar tipi olarak dikkatleri çeker. Birbirine kenetli bir şekilde örülen ve kalınlık – yükseklik dengesi açısından yüksek boyutlar tercih edilen türlerdendir.

Taş Duvar Yapım Teknikleri

Taş duvarlar, iç ve dış dekorasyon alanlarından ziyade birçok farklı şekilde kullanılabilmektedir. Çit görevi görecek şekilde örülebilen taş duvarlar dahi söz konusudur. Osmanlı surları, bundan yıllar önce tamamı ile taş duvarlardan örülmüştür ve günümüz tarihi miraslarında da taş duvarlar dikkatleri çeker.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere 4 ayrı taş duvar seçeneği mevcuttur. Bu taş duvarların yapımı aşamasında farklı teknikler uygulanmaktadır. Sırası ile taş duvar yapım teknikleri ile alakalı bilgi edinelim.

  1. İlk olarak proje aşamasına başlanır. Örülecek duvarın projesi çizildikten sonra ne tip taş duvar tipinin örüleceğine karar verilir.
  2. Karar aşamasının ardından taş duvar örmesi için gerekli malzemeler tedarik edilir.
  3. Genel olarak tüm taş duvarlar örülürken harç kullanılmak zorundadır. Hazır harç dökmekten ziyade en önemli unsur, elde yapılan ve bekletilen harcın kullanılmasıdır.
  4. Kesme taş duvarlar örülürken mesafe ve yükseklik kavramları önemlidir. Taş duvarların görüntü açısından bir bütünlük sağlayabilmesi için taşlar kesilerek uygulanır.
  5. Moloz taş duvarlar örülürken dağınık bir görüntü söz konusudur. Genellikle altyapı oluşturmak için tercih edilen duvar tiplerinden birisi olduğundan dolayı kapa taşın üzerine harç ekilebilir.
  6. Kaba ve ince yonu taş duvarlar örülürken ise hesaplamalar, taşlar arası mesafe ya da kısaca belirtmek gerekirse görüntü çok önemlidir. Bu neden dolayısı ile ustalar, bu taşlar aracılığı ile duvar örecekleri zaman çok ince ayarlamalar yaparak harç üstüne taş oturturlar.
  7. Taş duvarlarda açıkta olan cephelerin düzgün görünmesi için sıvama işlemleri farklı metodlar eşliğinde uygulanır.
  8. Taş duvarlar, örüldükten sonra belli bir süre oturması gerekir. Oturduktan sonra sorunsuz bir şekilden uzun süre kullanımı da mümkündür.

Taş Duvarın Faydaları

Taş duvarlar, öncelikli olarak estetik açıdan son derece olumlu seçenekleri beraberinde getirmektedir. İç ve dış dekorasyon aşamasında kullanımı mümkün olan taş duvarlar, aynı zamanda bir alanı çevrelemek için de kullanılan en önemli yöntemler arasındadır. Genel olarak taş duvar faydaları ile alakalı olarak fikir sahibi olacak olursak;

  1. Görüntü ve sağlamlık açısından maksimum seçenek sunabilmektedir.
  2. Taşlar, ısıyı iletme konusunda en korunaklı modellerden birisidir. Bu neden dolayısı ile binaların dış kaplamasında da rahatlıkla kullanılabilir.
  3. Örme işleminin sonrasında belli bir süre geçince dış yüzey yıkanabilir duruma gelir.
  4. Kolay kirlenmez, paslanma ya da yenileme sorunu yoktur.
  5. Boya gerektirmez.

Taş Duvar Kullanım Alanları

Taş duvarlar, ilkçağ uygarlıklarından bu yana kullanılan ve Osmanlı tarihi yapılarında da sürekli olarak gözlemlenebilen türlerden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Günümüz modern yapı sektöründe yaşanan gelişmeler, taş duvarlar ile alakalı olarak önemli gelişmelerin ortaya çıkmasına da neden olmuştur.

Taş duvar kullanım alanları dediğimiz vakit bunun içerisine birçok farklı seçeneği dahil edebilmek mümkün hale geliyor. Genel olarak kullanım alanlarını inceleyecek olursak;

  1. Binaların dış kaplamasında,
  2. İç dekorasyon unsurlarında süsleme ve niş olarak,
  3. Bir alanı çevreleyecek sur duvarları olarak,
  4. İç duvar döşemesi olarak,

yapı sektörünün son dönemde yaygın olarak kullandıkları yöntemlerden birisi olarak da dikkatleri çekmektedir.

tas-duvar-fiyatlari-tas-duvar-orme-tas-duvar-yapimi-tas-duvar-ustasi-tas-duvar-ornekleri-tas-duvar-modelleri-2

tas-duvar-fiyatlari-tas-duvar-orme-tas-duvar-yapimi-tas-duvar-ustasi-tas-duvar-ornekleri-tas-duvar-modelleri-3

tas-duvar-fiyatlari-tas-duvar-orme-tas-duvar-yapimi-tas-duvar-ustasi-tas-duvar-ornekleri-tas-duvar-modelleri-4

tas-duvar-fiyatlari-tas-duvar-orme-tas-duvar-yapimi-tas-duvar-ustasi-tas-duvar-ornekleri-tas-duvar-modelleri-5

Benzer Yazılar

SerVilla, Çalışmalarına Devam Ediyor…

SerVilla, Çalışmalarına Devam Ediyor…...

Türkiye’de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan ‘hafif çelik konstrüksiyon’ sistemi ile yapılan konutların üreticisi SerVilla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan Türkiye’de hafif çelik villa bilincini oturtmaya ve çelik villayı yaygınlaştırmaya çalışırken bir yandan da yurtdışında villa üretmeye devam ediyor Yarıştığı kulvarda ilk 5 arasında gösterilen SerVilla artık dünyanın birçok ülkesinde aranan bir marka olmuş. […]

Hafif Çelik Ev Villa Yapı Bina Teknik Özellikleri

Hafif Çelik Ev Villa Yapı Bina Teknik Özellik...

Hafif Çelik Ev Villa Yapı Bina Teknik Özellikleri Homojen, izotropik, dayanıklı ve insan insiyatifi en az olan yapım sistemlerindendir. Hatasız ve hasarsız üretime olanak verir. Yılın 365 günü, her hava koşulunda, sürdürülebilir bir inşaat yönetimine olanak tanır, fabrikada ve sahada kısa süreli ve kuru imalat sağlar. Sistem elemanları galvanizleme yöntemi ile korozyona karşı ömür boyu […]

Müstakil Ev Villa İnşaat Tamamlama Kredisi

Müstakil Ev Villa İnşaat Tamamlama Kredisi

ZİRAAT BANKASI İnşaat Tamamlama Kredisi Evinizin inşaatına bir tuğla da bizden! Konutunuzun kalan inşaatının tamamlanması için kredimize başvurun, 120 aya kadar vade imkânı ile uygun koşullarda hemen ev sahibi olun. Özellikleri 120 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır. İnşa hâlindeki konutun asgari %60 inşaat seviyesinde olması gerekir. Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilmekte ve ayrıca […]