1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

İstanbul ve Kocaeli’de, corona virüs süreci ile birlikte prefabrik çelik ev villalara olan ilgi arttı.

Arazisi olanlar, depreme dayanıklı, metrekaresine göre 30 bin lira ile 300 bin lira arasında yapılan prefabrik yapıları tercih ediyor. Prefabrik ve Çelik Ev Villa ev üreticisi Mimar İdris YAĞMAHAN, pandemi sürecinde şehirlerden köylere göçün başladığını, istenilen projeye göre evleri yaptıklarını söyledi.

Corona virüs salgınından korunmak isteyenler, şehirlerden uzak noktalarda arazi satın alırken, prefabrik evlere yöneldi. Yapımının hızlı ve depreme dayanıklı olması nedeniyle prefabrik evler tercih edilirken, projenin büyüklüğüne göre de evin maliyeti 30 ile 300 bin lira arasında değişiyor. Salgının Türkiye’de görülmesinin ardından prefabrik ev satışlarında artış olduğunu söyleyen prefabrik ve ÇELİK yapı üreticisi Mimar İdris YAĞMAHAN, kişilerin bütçelerine göre 40 ile 250 metrekare arasında birçok çeşit yapı yapabildiklerini belirtti.

“ŞEHİRLERDEN KÖYLERE GÖÇ BAŞLADI”

Prefabrik ve çelik yapıların 10-15 gün içinde üretildikten sonra en fazla 3 günde istenilen yere montajının yapıldığını söyleyen Mimar İdris YAĞMAHAN, “Şehirden köye göç başladı. İstanbul ve Kocaeli’nin neredeyse tamamında şehirden köylere göçlerin yaşandığını söyleyebilirim. Vatandaşlar araziyi satın alıyorlar. Daha sonra bize gelerek anlaşma yapıyorlar. Prefabrik yapıyı koyacağı yere beton attıktan sonra müşteri bize nasıl bir prefabrik yapmak istediğini söylüyor. Taleplerine göre 40 metrekareden başlayıp 250 metrekareye kadar prefabrik yapılar 10-15 gün aralığında üretimi yapıldıktan sonra montajını da 2-3 gün gibi çok kısa bir süre içerisinde tamamlayıp müşterilerimize teslim ediyoruz. En küçük 40 metrekarelik bir binada bir tane yatak odası, banyo, tuvalet, mutfak ve veranda şeklinde yapılabiliyor. Müşterilerimizin talebine göre yapının içerisine parke, mutfak dolabı, seramik gibi ürünler ekleyebiliyoruz. Bunlar müşterilerimizin talebine ve bütçelerine göre değişkenlik gösterebiliyor” dedi.

Prefabrik yapıların ısı yalıtımı konusunda son derece güvenli olduğunu belirten Mimar İdris YAĞMAHAN, “Prefabrik binalarımız oldukça yalıtımlıdır. Dış duvar kalınlığımız 10 santimdir. Yalıtımlı bir malzemedir. Küçük bir ısıtıcı ile veya soba ile 10 dakika gibi kısa bir sürede ısıttığınız zaman yeterli olacaktır. Türkiye’nin yaylalarında, Edirne’den Kars’a kadar geniş bir bölgede hizmet veriyoruz. Bu bölgelerde kar yağışı yoğun olduğundan bunların statik hesaplamaları yapılıyor. Deprem yükü, yağmur yükü, kar yükü gibi hesaplamalar yapıldıktan sonra müşterimize teslim ediliyor” diye konuştu.

Prefabrik yapıların, bakımları iyi yapıldığında 100 yıldan fazla kullanılabileceğini kaydeden Mimar İdris YAĞMAHAN, “Prefabrik binalar da tıpkı betonarme binalar gibi 80-100 yıl dayanıklıdır. Bakımları düzgün yapıldığında bu süreyi daha da uzatmak mümkündür” dedi.

Yağmahan İnşaat Ltd. Şti.
Şile Otoban Üzeri Kirazlıdere Mahallesi Kışla Caddesi
Havuz Sokak No: 20 / 8 İlhanlar Plaza Kat: 3 Çekmeköy / İstanbul
0216 614 04 34 – 0216 614 04 33 – 0505 507 04 18
www.yagmahan.com
www.e-villaproje.com

Benzer Yazılar

Neden Doğal Taş ve Ahşap Villaları Tercih Etmelisiniz?

Neden Doğal Taş ve Ahşap Villaları Tercih Etm...

DOĞAL TAŞ EV VİLLA ETKİLEYİCİDİR Doğal taş; özellikleri, cinsine, çeşidine ve onu oluşturan minerallerin bağlanma şekline göre değişiklik gösteren doğal bir üründür. Doğal taş bu özellikleri ile tüm inşaat malzemelerinden farklıdır. Hem doğal taşlarla, hem de diğer pek çok malzeme ile kombine edilebilen benzersiz bir malzemedir. Doğal taş tek tip endüstriyel bir ürün değildir ve […]

Tarlaya Kaç Metrekare Nasıl Prefabrik Çelik Ev Yapılır, İşte Cevaplar

Tarlaya Kaç Metrekare Nasıl Prefabrik Çelik E...

Bugün çok merak edilen,Tarlaya kaç metrekare ev yapılır, tarlaya prefabrik ev yapılır mı gibi sorulara cevap vereceğiz, Herkesin bildiği gibi, İmar Kanunu tarlaların üstündeki konut yada her hangi bir ofis inşaatına müsade etmiyor, Ama sadece belirli sınırlardaki alanlara belirli yapıların inşaatına izin verilebiliyor. Peki bu sınırlar nelerdir ? Tarlalar , İmar Mevzuatında “imarsız arsa” olarak […]

Taş Duvar Kaplamaları Sıkça Sorulan Sorular

Taş Duvar Kaplamaları Sıkça Sorulan Sorular...

Taş Duvar Kaplamaları Nem, Rutubet Yapar mı ? Duvar üzerine yapılan taş kaplama ile duvarın hava alması engelleniyorsa; nem, rutubet ya da küflenme kesinlikle yaşanmaz, Taş duvar kaplaması yapılan duvarın tamamen hava alması engellendiğinden güçlü bir izolasyon malzemesi olarak ta kullanılabilir.. Taş Duvar Kaplamalar Yağışlı Hava Koşullarından Etkilenir mi ? Tamamen doğal taşlar ve madeni […]